Ετικέτες

, , ,


Ἀνάπαυσον, Σωτὴρ ἡμῶν ζωοδότα, ὃν μετέστησας ἀδελφὸν ἡμῶν ἐκ τῶν προσκαίρων

Πριν λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 24/4/2017 απεβίωσεν ο Αλέξανδρος Τικτόπουλος.  Για τους γνωρίζοντες υπήρξε Γενικός Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Χάλυβος (Hellenic Steel Co). Το παρόν κείμενο δεν αποτελεί επικήδειο. Άλλωστε πέρυσι  είχα γράψει άρθρο γι αυτόν στον halyvourgos.wordpress.  Πλήρης ημερών ο Αλέξανδρος με διαύγεια πνεύματος θαυμαστή και μαχητής! Μέχρι τελευταία στιγμή ταξίδευε με bytes και bits μέσω facebook  με τους φίλους του.

Πολλά χρόνια διευθυντής μου όμως μικρή η γνωριμία μας. Τα τελευταία δύο χρόνια είχαμε την τύχη να συναντηθούμε και πολύ καλύτερα να συζητήσουμε . Τον θεωρούσα θρύλο για το Χαλυβουργείο και έτσι παρέμεινε. Το είπα και το πιστεύω πως αν ήταν στο τιμόνι και τις δύσκολες στιγμές της εταιρείας αυτή δεν θα έκλεινε ποτέ. Ήταν αρχηγός. Ήξερε τη βαριά βιομηχανία όπως το χέρι του. Τότε στους χαλεπούς καιρούς που κάηκε το εργοστάσιο κατάφερε και τόστησε σε χρόνο ρεκόρ.

Αν, όπως είπε και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, το πέρασμά του ανθρώπου στη γη δικαιολογείται με σπουδέςς πράξεις τότε ο Αλέξανδρος άφησε το χνάρι του με επιτυχία στην Jellenic Steel

Αιωνία σου η μνήμη Αλέξανδρε!

Advertisements