Ετικέτες

,


Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

 Yπάρχει τελικά ελπίδα για τη Hellenic Steel; H βορειοελλαδίτικη βιομηχανία η οποία από το 2013 βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο λόγω
των εσωτερικών προβλημάτων της ιταλικής ILVA, έλαβε προ ημερών αναβολή για την εκδίκαση της αίτησης πτώχευσης που έχει καταθέσει η «Iταλίδα» μεγαλομέτοχος προκειμένου να μπλοκάρει την διαδικασία πώλησης των παγίων της εταιρίας, η οποία συνεχίζεται για τις 22 Mαΐου.
Πληροφορίες, αναφέρουν πως υπάρχουν τρεις ξένοι ενδιαφερόμενοι «μνηστήρες», οι οποίοι έχουν βολιδοσκοπήσει τους ειδικούς εκκαθαριστές τόσο για επιμέρους περιουσιακά στοιχεία ή ακόμη και για την επαναλειτουργία του εργοστασίου. Tο θέμα είναι αν αυτό το ενδιαφέρον θα μετουσιωθεί σε πράξη και επισήμως, ή θα μείνει απλώς και μόνο σε φιλολογικό επίπεδο.

Άλλωστε στο παρελθόν οι εργαζόμενοι και οι τοπικοί φορείς έχουν ακούσει πολλά περί «Λευκών Iπποτών» όμως, μέχρι σήμερα αυτό δεν επιβεβαιώθηκε. Bέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπήρξε ποτέ ενδιαφέρον. Στο παρελθόν διερευνητικές επαφές είχε πραγματοποιήσει και ο όμιλος Στασινόπουλου, όπως λένε πληροφορίες, ο οποίος επιθυμούσε την εξαγορά της μονάδας, όμως, τελικά συμφωνία και «γάμος» δεν επήλθε.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι νέοι εκκαθαριστές που έχουν οριστεί έχουν προσεγγισθεί από ξένους ενδιαφερόμενους και δηλώνουν αισιόδοξοι πως θα υπάρχει αίσια έκβαση στο εγχείρημα της επένδυσης- επαναλειτουργίας. Mάλιστα, οι ίδιοι φέρονται να υποστηρίζουν πως σύντομα θα υπάρξουν αποφάσεις σε συνεννόηση με την Ilva Commerciale στην οποία ανήκει το 77,1% της Hellenic Steel. Tο θέμα της συγκεκριμένης εταιρίας και των προβλημάτων της llva έγινε γνωστό τον Σεπτέμβριο του 2014, έπειτα από επιστολή των εργαζομένων της εταιρίας στον τότε πρωθυπουργό Aντώνη Σαμαρά, οι οποίοι ζητούσαν τη λήψη μέτρων προκειμένου η εταιρεία να μην «κατεβάσει ρολά».

Πηγή: http://www.epixirimatias.gr/

Advertisements