Ετικέτες


3fa27-screenshot_1γραφει ο απομαχος

“Ας σκύψουμε λοιπόν να παραδειγματιστούμε και ίσως αναζητήσουμε τη λύση ή έστω τη διαπίστωση που θα μας προσγειώσει σε μια πραγματικότητα εκκίνησης για την άνοδο.”

Με τόσα πολλά που διαβάζω σ’ ένα δύσβατο κουίζ σχετικά με το ποιός ή ποιοί φταίνε για το μαύρο μας το χάλι μούρχεται αυθόρμητα στο μυαλό ο πρόσφατα αποβιώσας Λουκιανός με κείνο το δεικτικό τραγούδι του “φταίμε κι εμείς, φταίτε κι εσείς, φταίνε κι οι άλλοι, φταίει κι ο Χατζηπετρής!” Ειδικά ο τελευταίος!

Δε θα ασχοληθώ όμως με τον φταίχτη γιατί θα στοκάρω πάνω σε δογματικά “αθώους” και η κόντρα μόνο καλό δε θα κάνει. Όμως αυτή τη στιγμή το μείζον είναι η ανάκαμψη! Κι αυτή, με τα τερτίπια του τριγώνου της αμαρτίας, κυβέρνησης, ΕΚΤ και ΔΝΤ φαίνεται να μετατίθεται για μακριά στο μέλλον-άμελλον! Δηλαδή τελειώσαμε; ΟΧΙ! Αυτή η φάρα ζει από δημιουργίας αλλά πως;

Ζούμε έντονα με τις προγονικές μας παρακαταθήκες. Ας σκύψουμε λοιπόν να παραδειγματιστούμε και ίσως αναζητήσουμε τη λύση ή έστω τη διαπίστωση που θα μας προσγειώσει σε μια πραγματικότητα εκκίνησης για την άνοδο. Μοιάζει κάτι σαν το σκαρί που καταταλαιπωρημένο απ’ τον κυκλώνα κοντεύει να μπει στο μάτι του, στην νηνεμία. Ανάσα, επισκευή και η μεγάλη απόφαση με περίσκεψη

και σχέδιο για την έξοδο απ’ την πολιορκία. Έξοδο στην ελευθερία. Καημένο Μεσολόγγι…

Αυτό ζητάει η κατάντια μας, μια θυσία! Σαν κι αυτή που έκαναν οι  τριακόσιοι με αρχηγό το Λεωνίδα για να γραφεί το σωτήριο έπος της μάχης των Πλαταιών και των Θερμοπυλών και να σωθεί η δημοκρατία στον κόσμο. Σάμπως δεν ήταν θυσία αυτό που έκανε η Μήδεια; Ή δεν ήταν θυσία ο Παπαφλέσσας στο Μανιάκι!

Η μόνη θυσία που μας επιτρέπεται αυτή τη στιγμή είναι μία. ΕΝΩΣΗ! Ελληνική, αδελφική. Δεν ξεκολλάει το κάρο αν δεν ενωθούν όλες οι δυνάμεις. Τα αριστερά και δεξιά, κεντρώα ή υπερώα είναι είδη πολυτελείας για τον καιρό της ευημερίας. Υπάρχουν λογικές φωνές, να ακουστούν. Υπάρχουν ικανοί ιδεολόγοι στο χτύπο για το θούριο. Συστράτευση και αλληλεγγύη. Αγάπη πρώτα και πάνω από όλα για την πατρίδα και τη σωτηρία της.

Η ισχύς βρίσκεται στην ένωση των ανθρώπων. Αυτή είναι η θυσία που ζητάει η έξοδος από την πολιορκία. Τα υπόλοιπα για μετά.

Advertisements