Ετικέτες


γραφει ο απομαχος

Fangtooth fish

Fangtooth fish

Είπα “δεν θα γράψω άλλη φορά πολιτικά!” Και ο λόγος; Αυτό που ζούμε δεν είναι πολιτική κατάσταση αλλά… αρπαγές. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, και πλήρη αδιαφορία για τις συνέπειες που τις υφίσταται κατά κανόνα ο… φτωχούλης του Θεού.

Όχι αυτοί δεν είναι καλύτεροι ή χειρότεροι των άλλων. Αυτό είναι ξεπεσμός. Κανένας δεν τιμωρείται και όλοι πετούν σαν λευκά περιστέρια πάνω από τα αποκαΐδια τους και δεν υπάρχει κιβωτός να γυρίσουν γιατί απλά την έκαψαν κι αυτή.

Κάποτε πρέπει να το καταλάβουμε πως το θέμα μας αφορά όλους και όχι μονάχα τον φτωχούλη που δεν έχει για φάρμακα και ψωμί. Κάποτε έκοβαν χοντρά και πονούσε. Τώρα κόβουν εικοσάρια και πενηντάρια και είναι οδυνηρά γιατί λιγόστεψαν τα λεφτά.

Εκείνος που πονάει όμως πιο πολύ είναι η νεολαία που αγωνίζεται για δουλειά. Κι αν τη βρει θάναι τόσο μικρές οι απολαβές, αν τις παίρνει, που θα του φτάνουν μονάχα για φαγητό και κανένα καφεδάκι! Φυγή έξω. Χμ, είναι μια λύση. Όχι για όλους.

Όσοι τελικά μένουν δίνουν αγώνα για να καινοτομήσουν και να σταθούν. Δεν είναι εύκολη υπόθεση η φορολαίλαπα.  Το δημοσιοϋπαλληλίκι στο ίδιο του χάλι, το ζούμε στο πετσί μας σε καθημερινή βάση. Συνεχίζει το ίδιο όπως πάντα μοτίβο της ψηφοδεξαμενής. Ύφος δέκα Καρδιναλίων και ημιμάθεια στο φουλ. Κι αν κάνει λάθος ο υπαλληλίσκος το πληρώνεις εσύ κι άντε να δούμε που μπορείς να βρεις το δίκιο σου.

Ας είμαστε ενωμένοι και να μη τρωγόμαστε μεταξύ μας κατηγορώντας ο ένας τον άλλο για τις πολιτικές του επιλογές. Όλα μας αφορούν όλους, γι αυτό να σταματήσουμε να περιχαρακωνόμαστε. Αλλιώς, το καράβι θα μπατάρει οριστικά. Και τότε θα καταλάβουμε τι είναι να σου σκίζουν τη βάρκα μεσοπέλαγα στα παγωμένα νερά μαζί με ότι αγαπημένο έχεις με τα φώτα του “παραδείσου” μπροστά στα μάτια σου!

Advertisements