Ετικέτες

,


γραφει ο απομαχος

kleidarotrypaΜε αφορμή, μιλώ για τον νεαρό, τον 19χρονο στη Γαλλία που έκοψε το καρύδι του ιερέα. Φορούσε, λέει, ηλεκτρονικό βραχιόλι που ενημέρωνε μέσω GPS συνεχώς για την θέση του νεαρού Τζιχαντιστή. Αυτό σημαίνει πως ακόμη και να μη τον σκότωναν επί τόπου θα τον εντόπιζαν όπου και να πήγαινε.

Με την ανερχόμενη εγκληματικότητα και την “εγκληματικότητα” είναι αδύνατο οι φυλακές να φιλοξενούν τόσο πολύ κόσμο. Κι αν βάλεις και τα έξοδα διαμονής τα πράγματα γίνονται εφιαλτικά για τα οικονομικά ενός κράτους, και άρα; Μία η οδός, η πρόληψη!

Αξιολογείς τις ποινές και τις κωδικοποιείς μέσα στο ηλεκτρονικό βραχιόλι. Έτσι, μόλις ο κλέφτης τραπεζών περάσει έξω από τράπεζα θα ενημερώνεται η τράπεζα. Μόλις παιδεραστής περάσει από σχολείο θα ενημερώνεται το σχολείο και ούτω καθεξής.

Επειδή κι απ’ ότι φαίνεται όλες οι χώρες ή περίπου όλες γίνονται εταιρείες Α.Ε. θα γίνει και πιο καλή αστυνομική οργάνωση. Έτσι αν βάλεις το μάτι σου στην κλειδαρότρυπα του μέλλοντος φοβάμαι πως θα δεις το σκηνικό σε κάποιο δρόμο, κάπως έτσι.

Δεξιά κι αριστερά μαγαζιά και τράπεζες. Νεαροί παίζουν pocemon σε εξελιγμένο λογισμικό που ενημερώνεται συνεχώς από τα ηλεκτρονικά βραχιόλια όλων αυτών που τα φορούν. Είναι να μην μπείς στο τμήμα. Τους βλέπουν ζωντανούς αλλά με την αντίστοιχη με την κατηγορία που σέρνουν φορεσιά. Παίρνουν μέρος στο παιχνίδι και οι μόνοι που βλέπουν την εξέλιξη είναι οι νεαροί.

Κατά τα άλλα, το μάτι του νόμου διαβάζει τα βραχιόλια και ενημερώνει το κοινό του δρόμου. “Ο κύριος με το καφέ κουστούμι χρωστάει στην εφορία” “Ο μεσόκοπος με τ’ άσπρα μαλλιά στη δεξιά μεριά είναι κλέφτης τραπεζών” Τον παραλαμβάνει το μάτι της τράπεζας και πέφτει συναγερμός. “Η νεαρή με το μίνι και το τατουάζ είναι ακτιβίστρια”. Το εργαλείο συνεχίζει τις ανακοινώσεις και κάθε λίγο και λιγάκι βγάζει τα ποσοστά καθαρότητας του δρόμου. “αυτή τη στιγμή η καθαρότητα βρίσκεται στο 30%” Γίνεται ταχεία αξιολόγηση και ανάλογος εξοπλισμός με φύλακες του νόμου.

Έτσι, για να ξέρουμε τι κυκλοφορεί δεξιά μας, αριστερά μας, μπρος πίσω. Και για να ξέρεις σε ποιούς δρόμους να κυκλοφορείς.

Δεν ξέρω πόσο ανορθόδοξο ακούγεται αλλά να μη σας εκπλήσει τίποτε και τίποτε να μη θεωρείτε δεδομένο. Σκεφτείτε, ο τσομπάνος θέλει τα πρόβατα να τα μαντρώνει με ασφάλεια και τους λύκους έξω από την μάντρα… αφού ο ίδιος είναι ο λύκος! Μη σας γελάει η προβειά του, τη φοράει για κάπα.

Και μια συμβουλή, βγάλτε τα μάτια από τις κλειδαρότρυπες του μέλλοντος και του παρελθόντος. Δείτε το τώρα σε 3D, ζήστε το τώρα full emotional, απολαύστε το τώρα ως έχει και μη γίνεστε χαιρέκακοι. Αφήστε όλα τα λουλούδια ν’ ανθίσουν, που έλεγε κι ο Μάο Τσε Τουνγκ, και να ζήσουν  μαζί σας, προσθέτω εγώ.

Advertisements