Ετικέτες

,


γραφει ο απομαχος

elaioremaΜε το που άνοιξε πρωί πρωί την OPEL του ο Σίνης, εκεί στο ΚΟΣΜΟΣ, παρέδιδα και τα κλειδιά από το Κορσάκι του γιού μου. «Όταν θάναι έτοιμο θα σας τηλεφωνήσω. Πότε περίπου; Χμ, κατά το μεσημεράκι»

Στάθηκα στην είσοδο της αυλής και κοίταξα Ανατολή και Δύση. Περπατάς μέχρι το ΙΚΕΑ και παίρνεις ένα λεωφορείο για να σε πάει στην Μαρτίου. Από εκεί περιμένεις το 30 και αφού ξεμπερδέψεις το κουβάρι των δρόμων που ακολουθεί φτάνεις κάποτε στη διασταύρωση Γ.Λαμπράκη και Περαιβού. Από εκεί το κόβεις με τα πόδια και σε κάνα μισάωρο είσαι σπίτι. Οπότε μόλις που προλαβαίνεις το τηλεφώνημα και άντε πάλι πίσω.Η Ανατολική λύση παρ’ ότι δυσκολούτσικη φαντάζει πιο δελεαστική. ποδαρόδρομος μέχρι τα Κωνσταντινουπολίτικα το σύνολον 9.5 χιλιόμετρα και κάνα δυό ώρες!

Κανένας δισταγμός! Τα πόδια μαθημένα στο περπάτημα επικροτούν πλήρως την απόφαση της… κεφαλής. Το θετικό είναι πρωί και έχει δροσιά. Το μείον η μακρινή απόσταση στην άσφαλτο και όχι με υποδήματα περιπάτου.Δε θα σας τυραννήσω με το οδοιπορικό γι αυτό και θα σας πάω κατευθείαν στο πέρασμα του Ελαιορέματος.

Για τους μη γνωρίζοντες βρίσκεται στα σύνορα Πυλαίας και Κωνσταντινουπολιτών. Ρέμα είναι αλλά ελιές πάπαλα! Ρέμα που το αξιοποίησε ο Δήμος και έγινε καλό. Μέχρι το πολύ καλό θέλει ακόμη δουλειά. Όπως για παράδειγμα ένα παγκάκι με σκιά;

Πέρασα την όμορφη γέφυρα και συνέχισα το μονοπάτι προς το γήπεδο. Ξαφνικά καταφτάνει μια καλιακούδα και κρούζοντας κάνει μια βουτιά σε βολ πλανέ και μου ξύνει τα μαλιά. “Όπα ρε φίλε φωνάζω είμα φίλος με τους φίλους στη σελίδα του ελαιορέματος. Εσύ ποιός είσαι; Ο φύλακας της πύλης και τι θες εισιτήριο;” Τρία τέτοια περάσματα από πάνω μου μ’ έκαναν να επιταχύνω το βήμα μου γιατί με τούτα τα διαόλια δεν τα βγάζεις πέρα.

Ο διάδρομος τέλειωσε μαζί και το κυνηγητό. Από κάποιο ανοιχτό παράθυρο στην απέναντι μεριά ερχόταν στο διαπασών η ενσταντική φωνή του Βασίλη Παπακωνσταντίνου σε ποίηση Καρυωτάκη “Θάνατος είναι οι κάργιες που χτυπιούνται στους μαύρους τοίχους και στα κεραμίδια…” Κάτι θα ήξερε ο ποιητής!

 

Advertisements