Ετικέτες

,


γραφει ο απομαχος (πασχαλης)

IMG_20150722_171101Ήταν γουστόζικο να το κοιτάς όπως το κρατούσε ο πατέρας του μέσα στο άσπρο σεντονάκι τυλιγμένο με τα κατάλοιπα του αμνιακού υγρού. “Κοίταζε” περίεργα με τα περίπου γαλανά ματάκια του, αργότερα θα γίνουν τεράστια φωτεινά γαλάζια, κι εκείνος με βρεγμένα μάτια κατακόκκινα έσπαζε ένα χαμόγελο χωρίς να μπορεί να σκεφτεί ή να πει κάτι. Όλα υπάκουαν εκείνη τη στιγμή στο ανθρώπινο ένστικτο. Αυτό που κρατούσε στα χέρια του ήταν αυτό το ίδιο, που το αφουγκράζονταν στην κοιλιά της γυναίκας του, αυτό που κλωτσούσε την κοιλιά της, αυτό που τόνιωθε πως έλεγε κάθε φορά που ακουμπούσε “πάνω του”.

“Έϊ, εσείς εκεί έξω, μ’ ακούτε; Εγώ είμαι! Η μέλλουσα Ελένη, το κοριτσάκι σας, η εγγονή σας. Αχ, πόσες φορές δεν σας ονειρεύτηκα. Μια όμορφη μαμά και ένας κούκλος μπαμπάς. Και ύστερα όλοι εσείς παππούδες, γιαγιάδες, θείες, θείοι… Ωραία είναι εδώ, ζεστά και μ’ ένα χτύπο καρδιάς για μουσική που όταν η μανούλα είναι ήρεμη με νανουρίζει και όταν τσατίζεται με ξυπνάει και πετάγομαι αλαφιασμένη. Έ, τότε θέλω να βγω και να μαλώσω αυτόν ή αυτήν που μου χαλάει τη νιρβάνα, εκεί σ’ αυτό το σακουλάκι με το ζεστό υγρό και τη δύναμη για δημιουργία. Ώ πόσο θέλω να τεντωθώ, πιάστηκα σ’ αυτή τη στάση. Άντε γεια, νυστάζω τώρα. Πάω για γλυκό ύπνο και όνειρα σαν κι αυτά που είδατε όλοι σας αλλά τα ξεχάσατε.”

Ένα εκκρεμές ο χρόνος πάει πέρα δώθε και μετράει λεπτά και ώρες, μήνες και χρόνια. Φορτώνονται όλα επάνω σε δυό ώμους και αρχίζουν να βαραίνουν. Έτσι, σαν νερό πέρασαν τα πέντε χρόνια από τότε που γεννήθηκε η Ελένη μας. Σαν σήμερα, που τα συμπληρώνει. Γέμισε τη ζωή μας φασαρία και αγάπη. Άνθισε στην καρδιά μας σαν τριανταφυλλάκι. Γεμίζει τα μάτια μας χρώματα και τ’ αφτιά μας μουσική.

Νάσαι κοριτσάκι μου πάντα χαρούμενη κι ευτυχισμένη. Να μοιράζεις αυτή τη χαρά και την αγάπη σε όλους τριγύρω σου. Κι αν σε πικραίνουν καμιά φορά οι άνθρωποι να έχεις το Θεϊκό μεγαλείο να συγχωρείς . Έτσι θα βρεις την πραγματική φιλία στον κόσμο, την φιλία με τον άνθρωπο.

Χρόνια σου πολλά μικρό μου! Σ’ αγαπώ!

Advertisements