Ετικέτες

,


Hellenic Steel: Κλείνουν τον Ελληνικό κολοσσό οι μαφιόζοι επενδυτές με την ντόπια συμμορία του άρθρου 99!

hsc26

 

H Eλληνική Εταιρεία Χάλυβα ή Hellenic Steel κατείχε το 40% της εγχώριας αγοράς. Η εταιρεία παρήγαγε περίπου 200.000 τόνους ανά έτος προϊόντων ψυχρής έλασης και επιψευδαργυρωμένων προϊόντων εμπορικής ποιότητας. Το ποσοστό εξαγωγής του προϊόντος κυμαινόταν πάντα άνω του 60%!
Έπειτα ήλθαν οι «ιδιώτες επενδυτές». Η οικογένεια Ρίβα, ιδιοκτήτες της ILVA Commerciale και πήραν το πλειοψηφικό πακέτο, αλλά η εταιρεία συνέχισε τον δανεισμό από τις Ελληνικές τράπεζες. Έλα όμως που οι «επενδυτές» αποδείχθηκαν μαφιόζοι…

Η ιταλική μητρική ILVA Commerciale, τον Ιούνιο του 2013 τέθηκε κάτω από την επιτροπεία της ιταλικής κυβέρνησης λόγω των σοβαρών προβλημάτων πρόκλησης περιβαλλοντικής ρύπανσης στη μονάδα του Τάραντα. Οι μετοχές από την οικογένεια Ρίβα πέρασαν στο ιταλικό Δημόσιο, το οποίο εξασφάλισε από τις τράπεζες 650 εκατ. ευρώ, που βέβαια διατέθηκαν αποκλειστικά για τις μονάδες εντός Ιταλίας. Δηλαδή εδώ άφησαν τα χρέη και απέσυραν την ρευστότητα από μία υγιέστατη και μη μαφιόζικη εταιρεία. Υπήρξε μάλιστα και επιστολή των εργαζομένων της εταιρείας στον τότε πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, με την οποία ζητούσαν παρέμβαση στην Ιταλική κυβέρνηση για να σωθεί η εταιρεία. Ο Σαμαράς όμως τότε ήταν πλήρως απασχολημένος προσπαθώντας να καλύψει τους «δέκα Παπασταύρους».

Η παρεΐτσα όμως του συστήματος Σαμαρά δεν έμεινε άπραγη. Ναι, μιλάμε για το σύστημα που καθάρισε τον Βωβό τακτοποιώντας του περί τα 700 εκ. Ευρώ θαλασσοδάνεια (!!) που βέβαια κλήθηκε να καλύψει ο Ελληνικός λαός μέσω της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Υπόθεση για την οποία δεν εχει ξεκινήσει ακόμα κανένας έλεγχος, για το πως δηλαδή μία κατασκευαστική που δανειζόταν για να χτίσει αλλά πούλαγε άμεσα και πολλάκις με μετρητά, βρέθηκε να χρωστά τόσα λεφτά. Ειδικά όταν αυτά που εισέπραττε ήταν η εκταμίευση στεγαστικών δανείων, σε σακούλες από το ταμείο της τράπεζας!
Αυτή η παρεΐτσα λοιπόν, φαίνεται πως ενεργοποιήθηκε τώρα για να καθαρίσει και για την Ilva που όχι μόνον δεν χρηματοδοτεί την θυγατρική της, αλλά θέλει μέσω του άρθρου 99 να φεσώσει τις Ελληνικές τράπεζες! Και να πληρώσει πάλι ο ραγιάς τη νύφη…

Ας ελπίσουμε πως η κυβέρνηση θα παρέμβει για να σταματήσει αυτή την δραστηριότητα που ζημιώνει το δημόσιο και την κοινωνία.

Πηγή:olympia.gr

Advertisements