Ετικέτες

, ,


γραφει ο αρισταρχος (halyvourgos apomahos)

λαφαζανης
Πήγε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στον Κουτσούμπα για διερεύνηση κι εκείνος… τι τούπε; Το γνωστό “εμείς στην διαδικασία της διερεύνησης δεν μπαίνουμε. Δεν παίρνουμε μέρος σ’ αυτό το πολιτικό σόου!” Αυτοί εκεί στο ΚΚΕ είναι κουμουνιστές με ένα ξεκάθαρο δογματισμό. Έξω από παντού! Κι άϊντε να δούμε τι θα κάνουμε. Θα δούμε… Γνωστοί και σεβαστοί. Σάμπως ο Παναγιώτης δεν ήξερε την απάντηση από την αρχή. Απλά… το Μαξίμου το λέει κωλυσιεργία.
Βρε Παναγιώτη, Ζωή… και σεις όλοι οι άλλοι που την κοπανήσατε από τον ενιαίο συνασπισμό της αριστεράς τι προσπαθείτε να μας πείσετε; Ότι συστεγαστήκατε στο συνονθύλευμα της αριστεράς και της προόδου για να μη μείνετε έξω από το μαντρί; Τι φοβηθήκατε, μη σας φάει ο κακός ο λύκος; Ά ρε Αβέρωφ πόσο δίκαιο είχες όταν έλεγες πως ”Έξω από το μαντρί το πρόβατο το τρώει ο λύκος”. Ρε παιδιά γιατί τον Ιανουάριο δεν κάνατε ξεχωριστό κόμμα… για παράδειγμα “Το σάλπισμα της δραχμής”. Δηλαδή όταν έλεγε ο Τσίπρας ότι θα χορέψουν οι δανειστές υπήρχε άραγε Έλληνας που το πίστευε; Απλά διασκεδάζαμε την απελπισία μας, τον πόνο μας. “Άντε μωρέ δώστου κι αυτουνού μια ευκαιρία μπας και καταφέρει κάτι καλύτερο”. Αυτή ήταν η σκέψη όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ για να ανεβάσουν τα ποσοστά του.
Ξαφνικά Παναγιώτη μου λες “δεν ψηφίζω ” και από υπουργός γίνεσαι διεκδικητής της πρωθυπουργικής καρέκλας. Με τι σύνθημα; Όλα για την Ελλάδα και έξω από το ευρώ και έξω κι από το ΝΑΤΟ και έξω… Όταν όλες οι δημοσκοπήσεις θέλουν το 80% των πολύπαθων Ελλήνων να ζητούν διαπραγμάτευση μέσα στο ευρώ. Εσύ με τι ποσοστά πιστεύεις ότι θα παίξεις.
Ρε φίλε, τώρα κάθονται μέσα στο κόμμα και κάνουν άγριο φρενάρισμα σε ότι απάνθρωπο θέλουν οι δανειστές να περάσουν με δόρυ τον Τσίπρα. Με δύναμη και αγώνα. Άϊντε και βγήκες στη βουλή με καμιά δεκαριά βουλευτές αντιπολίτευση. Τι να σε κάνω; Εσύ απλά θα ρητορεύεις και θα τσεπώνεις τα χιλιαρικάκια κάθε μήνα. Κι εγώ θα σκάω και θα πλαντάω. Ποιους μωρέ θέλετε να πείσετε; Μέχρι και ο παππούς το γύρισε και ψάχνει στους ψηφοφόρους ερείσματα για νέα κάθοδο στις εκλογές και… με ποιο κόμμα;
Όλα τα κόμματα, εκτός ΚΚΕ, έχουν την εσωτερική τους αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί να αποτελεί εξαίρεση; Από μέσα πολεμάς, από έξω απλά αντιπολιτεύεσαι. Έ και; Κι εγώ, που δεν είμαι κανένας, με το που γράφω αντιπολιτεύομαι. Έ και; Και ποιος μ’ ακούει; Μόνο που εγώ το κάνω από αγανάκτηση και πληρώνω κι από πάνω, ενώ εσείς πληρώνεστε. Πόσο ωραία!
Έτσι που την κάνατε από το κόμμα όλοι σας(κιότεμα λέγεται κι αφήστε τα φούμαρα περί ασύμβατης ιδεολογίας ανάμεσα στο λαό και στο τρίτο μνημόνιο) αφήνετε ελεύθερα τους(χαχαχαχα… ) πρώην μνημονιακούς να συγχρωτιστούν με τους (χαχαχαχα…) πρώην αντιμνημονιακούς με ακαθόριστο μέλλον.
Καταλάβατε τι κάνατε;
ΥΓ1. Το μόνο που έπρεπε να καθαρίσετε ήταν κάτι ανεύθυνα άτομα με υπεύθυνη εντολή να κυκλοφορούν στη βουλή με μπλουζάκια Α! Και να λένε ότι μπαρούφα τους κατέβει στο κεφάλι. Ακόμα όμως είναι νωρίς για να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας. Άλλη ευκαιρία, δεν τη βλέπω. Το σίγουρο είναι ότι θα γεμίσουμε φαντάσματα και βρυκόλακες να ψηφίζουν νόμους για… αιμοδοσία.
ΥΓ2. Τα γέλια περιέχουν πολύ, μα πάρα πολύ πίκρα.

Advertisements