Ετικέτες


γραφει ο αρισταρχος

crucifixion

Τελικά, που φτάσαμε και τι έχουμε γίνει. Πέντε ολάκερους μήνες συζητάμε, και τι λέμε; Νομίζετε πως οι θεσμοί δεν κατάλαβαν από την πρώτη στιγμή τι ακριβώς θέλουμε; Είναι ξεκάθαρο σε όλο τον Ελληνικό λαό τι ζητάει η κυβέρνηση για πάρτη του και τι είναι διατεθειμένοι να δώσουν οι… “θεσμοί”(κακόχρονό τους!)

Το πράγμα πάει λάου λάου και η ασφυξία η δική μας είναι η διασκέδαση των “θεσμών”! Νομίζουμε εγωϊστικά πως δεν ασχολούνται οι “θεσμοί” με τίποτε άλλο παρά με την Ελλάδα. Ναι, είμαστε η διαλειμματική τους απασχόληση. Το καθημερινό τους χόμπι. Αν ποτέ τέλειωνε αυτή η “διαπραγμάτευση” μπορώ να νιώσω τους Νταϊσεμπλούμιδες, τους Σόϊμπλε, τους Γιουνγκέρ κλπ με  βαριεστημένο ύφος να ψάχνουν για καινούριο παιχνίδι.

Ναι, είμαστε το παιχνίδι τους στα διαλείμματα που κάνουν από την πολύ κουραστική τους σκέψη με το Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Κάτι ανάμεσα στον καφέ και τα διάφορα αφεψήματα κατά το διάλειμμά τους.

Τόπαμε φίλε Αλέξη. Εσύ σπαρταράς και αυτοί από μεγάλο μέχρι… Νταϊσεμπλουμ μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Κι αν μετρήσεις και τους έσω-δολ… τότε… έ, δεν σε καταλαβαίνω. Εδώ ο λαός. “Ρε μάγκες εμείς έτσι και αυτοί γιουβέτσι. Τι κάνουμε;”

Καλά τα Ανατολικά ανοίγματα, στρατηγικοί φίλοι. Αν η συμφωνία της Γιάλτας δεν ισχύει τότε κάντε το όπως το θέλετε, αλλά αν ισχύει; Πατήστε πόδι με διαθέσεις ρήξης. Είσαστε έτοιμοι; Τότε για τι ΑΟΖ μου μιλάτε και τι μπουρμπούτσαλα θεσμούς. Αποφασίστηκε η Βουλγαροποίησή μας και δεν ξέρω ποιος άλλος θα ακολουθήσει. Έτσι, να γίνει μια μικρή κακιά προς μίμηση και αποφυγή ομάδα του τελευταίου θρανίου της Ευρωπαϊκής τάξης.

Εκείνο που πλήρως κατανοώ σαν απλός πολίτης είναι ότι οι “θεσμοί” θεσμοθετούν τη ζωή μας από τότε που απελευθερώθηκε(;) η πατρίδα μας από τους Τούρκους. Είτε με στρατιωτική πυγμή είτε με οικονομική δυσπραγία.

Ήλιο έχουμε, δόξα τον Θεό. Θάλασσα έχουμε, δόξα το Θεό. Τσίπουρο έχουμε, άντε και κανά ψαράκι… τι άλλο θέλουμε; Η εποχή της σκέψης έφυγε μαζί με τους πνευματικούς. Το τραγουδάει πολύ γλαφυρά η Μαρινέλα “Λίγο κρασί, λίγο θαλασσά(για την ρίμα) και τ’ αγόρι μου”.

Λοιπόν, το κατανοήσαμε; Γκαρσόνια, θαλαμηπόλοι, ερωτιδείς. Αυτά έχει το πανέρι τους για μας. Βάζεις το χέρι σου και ότι σου τύχει.

Advertisements