Ετικέτες

,


hsc4

Από τον Οκτώβριο η Hellenic Steel τελεί υπό καθεστώς εκκαθάρισης, έπειτα από απόφαση της μητρικής εταιρείας, η οποία αποφάσισε να μη χρηματοδοτεί τις περιφερειακές θυγατρικές και πέρασε πλέον υπό τον έλεγχο του ιταλικού δημοσίου. Εν τω μεταξύ ο χρηματοοικονομικός όμιλος QPLS ανέλαβε να προτείνει σε υποψήφιους αγοραστές την περίπτωση εξαγοράς του εργοστασίου που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Πριν από λίγες ημέρες ωστόσο επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της εταιρείας πολυμελής ομάδα στελεχών και τεχνικών του χαλυβουργικού κολοσσού ArcelorMittal.

Η εκδήλωση αρχικού ενδιαφέροντος από τον μεγαλύτερο παραγωγό χάλυβα παγκοσμίως, ήρθε σε μία δύσκολη στιγμή καθώς το ενδιαφέρον που εκδήλωσε αρχικά γερμανικό fund αλλά και Ρώσοι χαλυβουργοί, δεν είχε δώσει κάποια θετικά επόμενα αποτελέσματα. Με την επίσκεψη αυτή, η ArcelorMittal, που περίπου πριν δύο χρόνια έκλεισε το εργοστάσιό της στο Βόλο, φαίνεται να επανεμφανίζει ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά, όταν το 2011 θεωρούσε μη βιώσιμο το εργοστάσιο παραγωγής χαλυβδοελασμάτων και βαφής χάλυβα. Οι εργαζόμενοι της Hellenic Steel, μετά την επίσκεψη πολυμελούς ομάδας στελεχών και τεχνικών του χαλυβουργικού κολοσσού ArcelorMittal, ελπίζουν ότι θα βρεθεί αγοραστής για την εταιρεία και δεν θα οδηγηθεί τελικά σε οριστικά κλείσιμο παρότι έχει αποφασιστεί από τη μητρική ILVA η λύση και θέση σε εκκαθάριση.

Η ArcelorMittal, είναι ένας γίγαντας που παράγει 119 εκατ. τόνους προϊόντων το χρόνο, απασχολεί 232.000 εργαζόμενους σε 60 χώρες ενώ ο επικεφαλής της, ο Ινδός Λάκσμι Μιττάλ, αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, έχει διακριθεί σαν ο άνθρωπος που κατορθώνει να ξαναζωντανεύει προβληματικές εταιρείες. Η ArcelorMittal έχει στον όμιλό της, στην Ευρώπη, 32 μονάδες, σε 12 χώρες, ενώ παρουσία έχει και σε Τουρκία και ΠΓΔΜ

Για την ιστορία θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στις αρχές Δεκεμβρίου είχε εκφραστεί και το ενδιαφέρον της μετόχου της Hellenic Steel (με ποσοστό 7,05%) Μarubeni ITOCHU, ιαπωνικών συμφερόντων, που δραστηριοποιείται κυρίως στον τομέα της εμπορίας χάλυβα. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, τότε είχε υπάρξει και το (προφορικό) ενδιαφέρον από πλευράς του ομίλου Στασινόπουλου, τη Βιοχάλκο, που διατηρεί εργοστάσιο της Σιδενόρ στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή:xrimatistirio.gr

Advertisements