Ετικέτες


prostatis
Ο καρκίνος του προστάτη είναι ένας από τους πλέον «σιωπηλούς» καρκίνους, που εκδηλώνονται με λίγα, ή σχεδόν καθόλου συμπτώματα στα αρχικά τους στάδια.

Οι εξετάσεις αίματος για να διαπιστωθεί η ύπαρξη ή μη του ειδικού προστατικού αντιγόνου (PSA) και η δακτυλική εξέταση από τον γιατρό είναι συνήθως ο μόνος τρόπος για την ασφαλή διάγνωση του καρκίνου του προστάτη στα πρώτα του στάδια.
Δυστυχώς, όσον αφορά τον καρκίνο του προστάτη, μέχρι τη στιγμή που τα συμπτώματα θα αρχίσουν να είναι εμφανή ο καρκίνος θα έχει πιθανότατα εξαπλωθεί και σε άλλα σημεία πέρα από τον προστάτη. Γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό για τους άντρες να κάνουν τακτικά προληπτική εξέταση στον προστάτη τους.
Αν έχετε κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα, συμβουλευτείτε το γιατρό σας αμέσως:
-Δυσκολία στην έναρξη ούρησης ή στην ολοκλήρωση της ούρησης, συμπεριλαμβανομένης της αργής και ελλιπούς ροής ούρων, ή την ανάγκη να ουρείτε συχνά, ιδιαίτερα τη νύχτα.
-Πόνος κατά την ούρηση ή την εκσπερμάτιση.
-Αίμα στα ούρα (αιματουρία)
-Προβλήματα στύσης (ανικανότητα)
-Βαθύς πόνος στα οστά, στα ισχία, στην πλάτη (σπονδυλική στήλη) και αδυναμία ή/και μούδιασμα στα πόδια.
Δεδομένου ότι τα περισσότερα από αυτά τα συμπτώματα εκδηλώνονται επίσης και από άλλες αιτίες, όπως η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη ή η προστατίτιδα (διεύρυνση ή φλεγμονή του προστάτη), οι πιθανότητες να μην έχετε καρκίνο είναι αρκετές, ακόμα και αν έχετε κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα.
Ο πόνος στα ισχία ή στην σπονδυλική στήλη είναι ένα πολύ αποκαλυπτικό σημάδι του καρκίνου γενικότερα, καθώς εξαπλώνεται στους σπονδύλους και την σκελετική δομή ατόμου. Μην αδρανήσετε, αν αισθανθείτε μούδιασμα στα πόδια σας ή πόνο στα ισχία σας και συμβουλευτείτε αμέσως το γιατρό σας.
 defencenet.gr
Advertisements