Ετικέτες


Ριζικές ανατροπές στις συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου -Πώς θα υπολογίζονται(iefimerida.gr)

 sintakseis-708_1

Σημείωμα απόμαχου

Από την αρχή της οικονομικής κρίσης οι συνταξιούχοι έγινα οι δακτυλοδεικτούμενοι. Λες και αυτοί έφταιγαν για το χάλι της οικονομίας. Πήραν πάνω από το 40% των συντάξεων και συνεχίζουν ακάθεκτοι. Η εύκολη λύση. Δουλεμένα λεφτά, ματωμένες κρατήσεις. Όμως…

Πάνω από όλα η πατρίδα μας, και αν σώζεται αυτή και όχι τα λαμόγια και οι κλεφτοκοτάδες τότε βρείτε ένα καράβι που να χωράει αυτά τα 2.5εκατομύρια συνταξιούχων και βγάλτε την τάπα να το βουλιάξετε εκεί στα βαθιά ανοιχτά της Καρπάθου. Μόνο να μη ξεχάσετε πως θα ρθει και η σειρά σας για να μπείτε στο βαρέλι.

Κατάντησε αηδία πια. Μία στις δέκα ειδήσεις αφορά τους συνταξιούχους και την μείωση των συντάξεων. Μία είναι η δίκαια λύση ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ! Γιατί δεν το κάνετε;

Απόμαχος

Παρακάτω από δημοσίευμα της iefimerida.gr

Λίγες ήμερες απομένουν μέχρι την αλλαγή του χρόνου, από την αρχή του οποίου θα δουν κάποιες αλλαγές, προς το χειρότερο, όσοι αποφασίσουν να βγουν στη σύνταξη.

Ουσιαστικά, με βάση τα ήδη ψηφισθέντα, αλλάζει ο τρόπος υπολογισμός της σύνταξης για όσους συνταξιοδοτηθούν από 1ης Ιανουαρίου. Με βάση το νέο μεικτό σύστημα τα χρόνια ασφάλισης μέχρι την 1η Ιανουαρίου του 2011 θα υπολογιστούν με το παλαιό, ενώ μετά την 1η Ιανουαρίου 2011 θα υπολογιστούν με το νέο σύστημα, δηλαδή ως το άθροισμα βασικής και αναλογικής σύνταξης. Η βασική σύνταξη τη νέα χρονιά διαμορφώνεται στα 360 ευρώ, ενώ η αναλογική σύνταξη εξαρτάται από τα έτη ασφάλισης και το μισθό.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι για περίπου 150.000 ασφαλισμένους που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα (έτη ασφάλισης και όριο ηλικίας) αλλά θα βγουν στη σύνταξη τα επόμενα χρόνια παραμένει σε ισχύ ο παλαιός τρόπος υπολογισμού (δηλαδή δεν θα έχουν καμία επίπτωση στη σύνταξη),

Παράλληλα, τίθεται σε εφαρμογή  η επιβολή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στα επικουρικά ταμεία, κάτι το οποίο σημαίνει ότι τα ταμεία θα είναι υποχρεωμένα να περνούν κάθε τρίμηνο από τον έλεγχο της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής. Ουσιαστικά κάθε φορά που θα προκύπτει έλλειμμα θα πρέπει να μειώνονται οι συντάξεις.

Ψαλίδι και στο εφάπαξ

Η αλλαγή αφορά όσους υπέβαλλαν αίτηση συνταξιοδότησης από το Σεπτέμβριο του 2013, καθώς για αυτούς το εφάπαξ θα υπολογισθεί με βάση το μαθηματικό τύπο.

 

Advertisements