Ετικέτες

,


hsc9 (1)Ρολά κατεβάζει η μεγαλύτερη χαλυβουργία της Ελλάδας, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί υποψήφιος αγοραστής, ενώ οι κυβερνητικές διαβεβαιώσεις «περί προσπαθειών προκειμένου να μην οδηγηθεί σε εκκαθάριση η εταιρία», έπεσαν στο κενό.

Ο λόγος για την Hellenic Steel , η οποία μέσα στα επόμενα 24ωρα βάζει λουκέτο, ενώ στους εργαζόμενους δίνεται άδεια, μέχρι να υπάρξει κάποια εξέλιξη, σχετικά με το μέλλον της

Όπως ακούγεται, γερμανοί, ρώσοι αλλά και ινδοί επενδυτές έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση της Hellenic Steel, όμως μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάτι οριστικό.

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο τότε υπουργός Ανάπτυξης Ν. Δένδιας σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των εργαζομένων στη Hellenic Steel και μέλη της διοίκησης της εταιρείας, δεσμεύτηκε να επικοινωνήσει με στελέχη της ιταλικής κυβέρνησης (η εταιρία ανήκει στην ιταλική ILVA) προκειμένου να μην οδηγηθεί η ελληνική χαλυβουργία σε εκκαθάριση, αλλά να πουληθεί εν λειτουργία.

Ο κ. Δένδιας μάλιστα ανέλαβε την υποχρέωση να επικοινωνήσει με τις δύο ελληνικές Τράπεζες που είναι μέτοχοι της Hellenic Steel, την Πειραιώς και την ΕΤΕ, προκειμένου να βοηθήσουν στη συνέχιση της λειτουργίας της βιομηχανίας, μέχρι να βρεθεί αγοραστής.

Υπενθυμίζεται ότι η Hellenic Steel, η οποία από τον Οκτώβριο έχει μπει σε καθεστώς εκκαθάρισης, δεν έχει ανοικτές οφειλές προς εργαζομένους, Ταμεία και δημόσιο και το σύνολο των υποχρεώσεών της αφορά τη μητρική. Βασικός μέτοχος της Hellenic Steel είναι η ILVA που έχει το 77,12% των μετοχών. Η Τράπεζα Πειραιώς κατέχει 14,64%, η ΕΤΕ έχει μόλις 1,19% των μετοχών, ενώ το ποσοστό της ιαπωνικής Marubeni ΙΤΟCHU είναι στο 7,05%.

Ε.Μ.

Πηγή:mustradio.com

Advertisements