Ετικέτες

,


Της Άννης Καρολίδου από voria.gr

hsc9 (1)Δύο ημέρες, προχθές και εχθές, έμειναν στη Θεσσαλονίκη για να δούνε από κοντά και να εξετάσουν με προσοχή την περίπτωση της Hellenic Steel, οι  Ρώσοι χαλυβουργοί, μία ομάδα οκτώ και πλέον ατόμων.

Όπως πληροφορείται η Voria.gr, το ενδιαφέρον τους κυρίως φαίνεται να προσελκύει το γαλβανιστήριο του συγκροτήματος καθώς η Hellenic Steel παράγει προϊόντα τα οποία κατευθύνονται στη βιομηχανία και δεν είναι στραμμένη στενά στο κλάδο δόμησης, γεγονός που εξηγεί και την πολύ καλύτερη πορεία της στα χρόνια της κρίσης, σε σύγκριση με τις άλλες ελληνικές χαλυβουργίες.

Ωστόσο, συνθέτοντας σταδιακά τα κομμάτια των πληροφοριών, μαθαίνουμε πως το ενδιαφέρον της μετόχου της Hellenic Steel Μarubeni ITOCHU (με ποσοστό7,05%), ενδέχεται να συνεπάγεται την ανάμειξη των Ιαπώνων στις προσπάθειες εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή που θα εξαγοράσει το ποσοστό του βασικού μετόχου, δηλαδή το 77,12% της ιταλικής ILVA, η οποία, κάτω πλέον από τον έλεγχο του ιταλικού δημοσίου, παύει να χρηματοδοτεί τις περιφερειακές θυγατρικές.

H Marubeni ΙΤΟCHU, είναι ένας γιγαντιαίος όμιλος στο χώρο του χάλυβα, που παράγει και εμπορεύεται μία σειρά προϊόντων, που προορίζονται από τη αυτοκινητοβιομηχανία μέχρι τους αγωγούς και τις εγκαταστάσεις  φυσικού αερίου και πετρελαίου, αλλά και τη ναυπήγηση containers ships και δεξαμενόπλοιων.

Άμεση σύνδεση με τον κλάδο των προϊόντων χαλυβουργίας, έχει και η γερμανική ομάδα που επίσης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Hellenic Steel.

Γενικότερα, χωρίς σε τούτη τη φάση να υπάρχει πληροφόρηση που να επιτρέπει την εξαγωγή σαφέστερων συμπερασμάτων,  φαίνεται πως η Hellenic Steel έχει αρκετές πιθανότητες να γλυτώσει το κλείσιμο και την εκκαθάριση. Το επόμενο τρίμηνο για τις επαφές που γίνονται, πιστεύεται ότι θα είναι καθοριστικό.

Στο μεταξύ, η εταιρεία, την ερχόμενη Τρίτη 23 Δεκεμβρίου, δίνει άδεια στους εργαζομένους της, μέχρι και τις 19 Ιανουαρίου.

Πηγή:energypress.gr

 

 

Advertisements