Ετικέτες

,


Αναζητείται λύση για την Hellenic Steel – Προκηρύσσεται διαγωνισμός για την μητρική ILVA

HSC9Μέσω της προκήρυξης διεθνούς διαγωνισμού για την απόκτηση της ιταλικής μητρικής ILVA είναι πολύ πιθανό να δοθεί λύσει στο θέμα της ελληνικής θυγατρικής Hellenic Steel, μία από από τις μεγαλύτερες εταιρίες χάλυβα στην χώρα.

Στον εν λόγω διαγωνισμό που θα προκηρυχθεί από την ιταλική κυβέρνηση στις αρχές του 2015, εκτιμάται ότι θα συμμετάσχουν και ελληνικοί Ομιλοι μεταξύ αυτών και η Βιοχάλκο.

Να σημειωθεί ότι η υπόθεση της Hellenic Steel, έγινε γνωστή τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά από επιστολή των εργαζομένων της εταιρίας στον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, οι οποίοι ζητούσαν την λήψη μέτρων προκειμένου η εταιρία να μην «κατεβάσει ρολά».

Οι εργαζόμενοι ζητούσαν από την ελληνική κυβέρνηση να μεσολαβήσει στην ιταλική κυβέρνηση και στη μητρική εταιρεία ILVA ώστε να αποτραπεί η εκκαθάριση της ελληνικής εταιρείας και να δοθεί παράταση χρόνου για να αναζητηθούν άλλες λύσεις (αγοραστές, επενδυτές, κ.α.).

Και όλα αυτά λόγω των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η μητρική ILVA, η οποία τον Ιούνιο του 2013 τέθηκε υπό επιτροπεία λόγω σοβαρών προβλημάτων πρόκλησης περιβαλλοντικής ρύπανσης της μονάδας του Τάραντα και επί του παρόντος τελεί υπό τη διαχείριση έκτακτου, ο οποίος διορίστηκε από την ιταλική κυβέρνηση.

H ILVA αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει μια κρίση εισοδημάτων και ρευστότητας, η οποία οφείλεται σε σοβαρές διαχειριστικές ζημιές που καταγράφηκαν τα τελευταία δύο χρόνια.

Ε.Μ.

Πηγή:fmvoice.gr

 

 

Advertisements