Ετικέτες

, ,


γραφει ο απομαχος

Απόμαχοι σε θέση… μάχης!

protest

“Πρωί πρωί ” ώρα γερόντων 10:30(!) πήραμε τον ανήφορο στην Αριστοτέλους για το εργατικό κέντρο κι ας μη λυγούσαν τα ξεράδια κι ας πονούσαν τα ρημάδια. Εκλογή νέας διοίκησης στο, αλήθεια πως το λεν;

Πανελλαδική Ένωση Απολυμένων Και Συνταξιούχων Χαλυβουργών—— ΠΕΑΚΑ.Σ.ΧΑ! Ωραίο όνομα μα την πίστη μου και πολύ φουτουριστικό. Στην Ελλάδα ως γνωστό αν πετάξεις μια πέτρα θα πετύχεις κάποιον πρόεδρο. Φαντάσου λοιπόν να πετύχεις τον πρόεδρο του ΠΕΑΚΑΣΧΑ. Στατιστικά αδύνατον. Συνδικαλιστικά… εφικτόν!

Η αναγγελία της μάζωξης εδώ και κάποιες μέρες αλλά, η προσέλευση απελπιστικά φτωχή. Τριάντα τόσα γερόντια. Μάλλον φάγαμε την ώρα μας να χαιρόμαστε που έβλεπε ο ένας τον άλλο κι ας έλειπε η ψυχή και η πυρόσβεση των συνελεύσεων ο πολύς Κώστας Αθίτσιος που μας άφησε για την χώρα των ασφοδέλων εδώ και δυό μέρες.

Αρκετοί γερο-νέοι συνταξιούχοι κοντά στα 55 και οι υπόλοιποι μέχρι… καλά δεν πιάσαμε και το προσδόκιμο. Όπως και νάχει χαρήκαμε που ειδωθήκαμε.   Ώρες ώρες αναρωτιέμαι πως μπορεί κάποιος να διαγράφει από την ζωή του τριάντα πέντε χρόνια συναδελφοσύνης. Κακός γείτονας νάναι τον συμπαθείς. Τέλος πάντων, είδαμε και πάθαμε να πείσουμε μια πεντάδα να συμπληρωθεί για την διοίκηση και για το αντέτι να μπει αναπληρωτής ο Μιλτιάδης Παπαμαυρουδής στέλεχος και της παλιάς φρουράς.

Έγινε εγγραφή των νέων μελών, πληρώθηκαν εγγραφές και ετήσιες εισφορές (15+15ευρώ) και τέλος έγινε ψηφοφορία, συμφώνως τω νόμω, τους ήδη δια βοής εκλεχθέντες, δηλαδή…

-Άρης Παπαδόπουλος

-Κωνσταντινίδης Αναστάσιος

-Χαραλαμπίδης Σταύρος

-Πυρίδης Ιωάννης

-Ατζέμης Δημήτριος

Την ερχόμενη Τετάρτη  θα συγκροτηθούν σε σώμα και ύστερα βουρ για νέους αγώνες διεκδικήσεων. Και μετά την κοπιαστική και “μοσχοβολούσα” διαδήλωση σε κάποιο στέκι στο Καπάνι για τσιπουράκι.  Έτσι ήμασταν πάντα “μπρος εμείς και δε γαμ……ς”

Οι παλιοί συνδικαλιστές, βλέπε Μαρμαρόπουλο Χαράλαμπο, υποσχέθηκαν αμέριστη βοήθεια στις… διεκδικήσεις!

Σημείωση. Ακόμα ξύνω το κεφάλι μου για κείνο το πανελλαδική ένωση…

Advertisements