Ετικέτες


γραφει ο πασχάλης

A view of ILVA steel plants in Taranto

Όπως αναφέρουν σε άρθρα τους το Reuters και The Economics Times δύο εταιρείες παγκόσμιοι κολοσσοί στον χάλυβα έκαναν προσφορά στην ILVA για να την αγοράσουν . Η Ινδική JSW Steel Ltd και η Γαλλικών συμφερόντων   ArcelorMittal SA.

Όπως είναι γνωστό η ILVA βρίσκεται υπό κυβερνητική επιτροπεία για
περιβαλλοντολογικούς λόγους και για να αποφευχθεί το κλείσιμό της, πράγμα που θα ήταν καταστροφικό για όλη την Ιταλία και φυσικά για την “δική μας” την Hellenic Steel..

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Matteo Renzi σε τοπικό meeting στον Τάραντο είπε πως οι αποφάσεις θα παρθούν τα Χριστούγεννα.

Η JSW είναι άπειρη για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα και όπως αναφέρει το δημοσίευμα οι τραπεζίτες ανησυχούν για το ρίσκο που παίρνει η εταιρεία με τέτοιες αρρωστημένες μονάδες σε μια αδύναμη οικονομικά Ευρώπη. Ιταλία και Ελλάδα οι οικονομίες τους πεθαίνουν και δεν πρόκειται να επανέλθουν πριν περάσουν 25 χρόνια, είπε χαρακτηριστικά τραπεζίτης επενδυτής.

Εγώ με την σειρά μου, σαν Έλληνας, να ευχηθώ να συνέλθει από την οικονομική δύνη η πατρίδα μου πολύ σύντομα και σαν απόμαχος χαλυβουργός να ευχηθώ να σωθεί η εταιρεία στην οποία δούλεψα για 35 χρόνια. Έχει αλλάξει πολλά χέρια στην μεγάλη της ιστορία. Το θέμα είναι να παραμείνει όρθια. Και το κράτος θα πρέπει να το πάρει πολύ σοβαρά υπ’ όψιν του γιατί εκτός από τις 270 οικογένειες που θα μείνουν χωρίς εισόδημα θα υποστεί και η πόλη της Θεσσαλονίκης οικονομική ζημιά με τις περιφερειακές βιοτεχνίες και τα μαγαζιά που τροφοδοτούν το χαλυβουργείο.

Αντί να τρέχουμε για νέες επενδύσεις ας σπάσουμε τα πόδια μας να κρατήσουμε τις ήδη υπάρχουσες.

Πηγή: http://in.reuters.com/article,  http://articles.economictimes.indiatimes.com/

Advertisements