Ετικέτες


hsc3

 

 

 

 

 

 

 

 

Κινητοποιήσεις την προσεχή εβδομάδα αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην Ανώνυμη Ελληνική Εταιρία Χάλυβος (Hellenic Steel) εκφράζοντας την αντίθεση τους στην προοπτική αναστολής της λειτουργίας της εταιρίας.

Η διοίκηση της «Hellenic Steel» καλεί σε έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων, την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου, στις 11.00 το πρωί, στην έδρα της στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, με κύριο θέμα, τη «λύση και εκκαθάριση της εταιρίας, ή υιοθέτηση εναλλακτικών μέτρων». Την πλειοψηφία των μετοχών της ελληνικής εταιρίας (77,12%) κατέχει η ιταλική χαλυβουργία ILVA SPA , ενώ συμμετέχουν στη μετοχική σύνθεση , μια γερμανική εταιρία και δύο ελληνικές τράπεζες.

Οι εργαζόμενοι ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να μεσολαβήσει στην ιταλική κυβέρνηση και στη μητρική εταιρία ILVA (η οποία τελεί από τον Ιούνιο του 2013 υπό καθεστώς κρατικής επιτροπείας), ώστε να αποτραπεί η εκκαθάριση της ελληνικής εταιρίας και να δοθεί παράταση χρόνου για να αναζητηθούν άλλες λύσεις (αγοραστές, επενδυτές, κ.α.).

zougla.gr

Σημείωση απόμαχου. Το εργοστάσιο από τότε που το γνώρισα πέρασε τέτοιες κρίσεις πάμπολλες. Με την μαχητικότητα και την δυναμική των εργαζομένων ξεπέρασε κάθε εμπόδιο για την απρόσκοπτη λειτουργία του. Πιστεύω και εύχομαι να ξεπεραστεί κι αυτός ο ύφαλος. Δεν έχουμε σαν Έλληνες τέτοια πολυτέλεια. Το εργοστάσιο είναι από τους τελευταίους επιζώντες της δεκαετίας του εξήντα. ΟΧΙ άλλο ναυάγιο!  

Advertisements