Ετικέτες


ucraineΈγραψα πριν λίγες μέρες ότι οι Δυτικοί έχουν σχεδιάσει ηλιθιωδώς την κατάσταση στην Ουκρανία και μπήκαν σε μια παρτίδα σκάκι χωρίς να σχεδιάζουν τις κινήσεις τους και χωρίς να είναι σίγουροι για το check mat του αντιπάλου.
Περισσότερα εδώ

Τώρα που ο αντίπαλος (βλέπε Ρωσία) έχει στήσει τα πιόνια του απέναντι από τον αντίπαλο, έχει πάρει θέσεις και εκμεταλλεύεται πλήρως την γεωπολιτική ισχύ που του δίνει το έδαφος έναντι του επιτιθέμενου (Αμερική), το σκάκι έχει μεταβληθεί σε μια παρτίδα poker.
Ο Cowboy πάει να κλέψει στην παρτίδα με δυο ζευγάρια υποτιμώντας το φουλ της Αρκούδας, που θα παίξει τα ρέστα της, και πριν ανοίξουν τα
φύλλα πάνε στο τραπέζι, θέλει να τραβήξει περίστροφο. Όμως το δάχτυλο του είναι το δάχτυλο ενός μεθυσμένου. Είναι περισσότερο πιθανό να χτυπήσει κάποιον θαμώνα παρά τον νηφάλιο αντίπαλό του που κι αν και φημίζεται για την έφεσή του στην βότκα, σε αυτό το παιχνίδι είναι εντελώς νηφάλιος.
Η Αμερική δεν έχει καμιά ελπίδα πλέον να ανακτήσει την Κριμαία. Είτε με φοβέρες, είτε με δηλώσεις είτε με «οικονομικές» κυρώσεις, ότι και να κάνει θα της γυρίσει μπούμερανγκ.
Αν απλά αποφασίσει να παίξει το χαρτί της «οικονομικής» απομόνωσης θα δει την στρόφιγγα φυσικού αερίου και την Ευρωπαϊκή Οικονομία να διαλύεται μέσα σε μια βδομάδα, ενώ εάν παιχτεί και το χαρτί της Κίνας, θα δει ομόλογα περίπου του 1,5 τρις δολαρίων να βγαίνουν στην μαύρη αγορά, και τότε η Αμερική θα γυρίσει στην πλίνθινη εποχή.
Να μπει η ίδια μπροστά από μόνη της δεν πρόκειται να το κάνει, όπως δεν έκανε ποτέ στην Ιστορία της. Σε κανέναν πόλεμο ή αντιπαράθεση η Αμερική δεν κάνει κάτι μόνη της αν δεν έχει την υποστήριξη άλλων. Δεν το κανε σε κανέναν Παγκόσμιο πόλεμο, ούτε σε κανέναν πόλεμο του 21ου αιώνα. Η φαινομενική δημοκρατία της Αμερικής απαιτεί να τηρούνται οι Διπλωματικές και Εσωτερικές ισορροπίες, έτσι ώστε καμιά ήττα να μην βαραίνει τις πλάτες ενός μόνο Προέδρου, ενώ κάθε νίκη να αντιμετωπίζεται ως ηρωισμός της εκάστοτε Ηγεσίας. Οι πόλεμοι της Αμερικής δεν ήταν και ούτε είναι ισοπεδωτικοί: Δεν θέλει να κατακτήσει ούτε να καταστρέψει τον αντίπαλο, απλά να επιβάλλει την γνώμη της, να έλθει ως Σωτήρας και να καθορίζει τις εξελίξεις στη χώρα που νίκησε. Θα κάνει χειρουργικούς πολέμους και όχι ισοπεδωτικούς σε ό,τι αφορά τις υποδομές του εχθρού. Θέλει στο πέρασμά της να παραμείνει ακμαίος ο αντίπαλος απλά να ελέγχεται από εκείνην αφού φύγει. Για το λόγο αυτό, η Αμερική είναι πολύ πιο εύκολη στο να ξεκινήσει έναν πόλεμο, απλά τον θέλει όσο πιο αναίμακτο – για την πλευρά της – γίνεται, το μέγιστο χειρουργικά και να εξασφαλίζει την νίκη. Υπολογίζει στατιστικές αναλύσεις, καταστρώνει σχέδια και βάζει πολλούς κομπάρσους μπροστά.
Αντίθετα, η Ρωσία ποτέ δεν υπολόγισε συμμάχους για να κάνει τον δικό της πόλεμο. Ποτέ δεν περίμενε την «δημοκρατική» έγκριση για να προβεί σε ενέργειες ούτε ιστορικά, αναλώθηκε σε πολιτικά κόστη για τις ενέργειές της. Η Ρωσία παραδοσιακά ήταν και είναι η χώρα του «Ενός» και οι δικοί της πόλεμοι είναι ισοπεδωτικοί: Δεν την ενδιαφέρει να κατακτήσει τον αντίπαλο, αλλά να τον ισοπεδώσει για να μην ξανασηκώσει ποτέ κεφάλι. Δεν την απασχολεί η επόμενη μέρα του αντιπάλου αλλά έχει την λογική «ο θάνατός σου – η ζωή μου». Κανείς Ρώσος ηγέτης ούτε αναλώθηκε ποτέ ούτε θα το κάνει, σε πολιτικό κόστος, σε κόστος δημοτικότητας ή σε κόστος ανθρώπινων ζωών. Γι’ αυτό το λόγο, η Ρωσία δεν κάνει εύκολα πόλεμο, αλλά όταν το κάνει θα είναι ολοκληρωτικός. Δεν μπαίνει σε λογικές «χειρουργείου» αλλά σε τακτικές «σφαγείου».
Τώρα λοιπόν, στην Κριμαία, η Αμερική πέφτει στην παγίδα που η ίδια έστησε για τη Ρωσία.
Υπολόγισε ότι, κατά τις πάγιες τακτικές της, θα μπλοφάρει με 2 ζευγαράκια και ο αντίπαλος θα πάει πάσο. Τώρα όμως που ο αντίπαλος παίζει τα ρέστα του, ξαφνιάζεται, απορεί, ταράζεται.
Έχει μεθύσει πάρα πολύ από το ουίσκι της αλαζονείας και τραβάει ένα περίστροφο με τρεμάμενο δάχτυλο πάνω στην σκανδάλη.
Θα πουλήσει τσαμπουκά, αλλά το περίστροφο δεν έχει σφαίρες μέσα κι αν ο αντίπαλος σηκωθεί από την καρέκλα για να απαντήσει στον τσαμπουκά, θα αναγκαστεί να έρθει στα χέρια.
Εκεί ακριβώς, η Αμερική θα αναγκαστεί να μπλέξει στον καυγά αλλά θα φωνάξει και τους φίλους της.
Είναι δεδομένο ότι το παιχνίδι που ξεκίνησε να παίξει είναι παιχνίδι γεωπολιτικού στραγγαλισμού της Ρωσίας: Η Κριμαία και η Σεβαστούπολη είναι ζωτικές για το Ρώσο.
Η έξοδος στη θάλασσα είναι ζωτική για το Ρώσο.
Η δειλία της Αμερικής δεν θα την αφήσει να κάνει μόνη της τον τσαμπουκά που απαντάει ο Ρώσος.
Η αλαζονεία της δεν θα την αφήσει να υποχωρήσει και κανείς Αμερικανός πρόεδρος δεν θα δεχτεί να πάει στη Γερουσία με νωπά τα σημάδια των διπλωματικών γροθιών του Ρώσου στο πρόσωπό του.

Η λύση είναι μόνο μία για τους Αμερικανούς: Ήπια κλιμάκωση της αντιπαράθεσης σε αεροπορικό επίπεδο και μεταφορά του παιχνιδιού στα Στενά, εκεί που δεν χρειάζεται να μπει η ίδια μπροστά αλλά ένα μέλος του ΝΑΤΟ.
Θα βάλει μπροστά τους φίλους της, θεωρώγτας ότι η Ρωσία δεν θα τολμήσει να τα βάλει με όλο το μπουλούκι.
Η επόμενη κίνηση της Αμερικής είναι το κλείσιμο των Στενών και η ισοπέδωση της Συρίας και του Ιράν.
Κλείσιμο των Στενών σημαίνει μόνο ένα πράγμα: πόλεμος της Τουρκίας με άλλο κράτος!
Η Τουρκία που από την άλλη ψάχνει πολιτικό διέξοδο στα εσωτερικά της προβλήματα, είτε με Ερντογάν στη σκηνή είτε με βίαιη και ταχύτατη αντικατάστασή του, θα ακολουθήσει τρέχοντας. Τσιράκια και Μαριονέτες είναι πάντα εύκολες να βρεθούν, και περιμένουν και πολλοί στην ουρά να γίνου χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη!
Το Αιγαίο και η Κύπρος είναι στόχος δεκαετιών τόσο για Τούρκους όσο για Εβραίους και Αμερικανούς.
Την Δευτέρα ο Νετανιάχου είναι στην Αμερική: είμαι σίγουρος ότι δεν θα συζητήσει με τον Ομπάμα για τον τελικό του super-bowl ούτε για τη σχέση του με την Μισέλ.
Η Ελλάς είναι η μόνη χώρα, άλλωστε, που μπορεί η Τουρκία να επιτεθεί και η οποία δεν είναι σύμμαχος της Ρωσίας για να της δώσει άλλοθι να επέμβει κι εκεί!
Αλλά είπαμε……η Αμερική κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο: Δεν συνειδητοποιεί ότι οι επιλογές της οδηγούν στο θάνατο της Ρωσίας.
Και η Ρωσία μπροστά στο δικό της θάνατο, επιλέγει τον ολοκληρωτικό θάνατο και την ισοπέδωση των πάντων!

Ετοιμαστείτε για τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο!

Ζούμε Ιστορικές στιγμές και δυστυχώς αυτή τη φορά το περίστροφο το κρατάει το μεθυσμένο χέρι ενός cowboy που θα στοχεύσει όλους τους άλλους, αρκεί να μην παραδεχθεί ότι οι μπλόφες του στο γεωπολιτικό πόκερ έχουν απαντηθεί από τον αντίπαλο και παίζει τα ρέστα του!

Αετός

Olympia.gr

Advertisements