«Μακαρία ἡ ὁδός, ᾗ πορεύεις σήμερον, ὅτι ἡτοιμάσθη σοι τόπος ἀναπαύσεως»

paradiseΈφυγε από κοντά μας για την χώρα των ασφοδέλων… ένθα απέδρα οδύνη, λύπη και στεναγμός ο καλός μας φίλος και συνάδελφος του Ηλεκτρολογικού τμήματος της ΑΕΕ Χάλυβος (Hellenic Steel Company) ο Αντώνης Πάικος . Εβδομήντα δύο χρονών χτυπημένος από την επάρατο, τον τυράννησε τα τελευταία χρόνια, αλλά την αντιμετώπισε αντρίκια και κατάματα χωρίς να την φοβηθεί. Έτσι ήταν πάντα ο Αντώνης ένας μαχητής, μα πάνω από όλα ένας κύριος με υψηλά αξιώματα. Και αυτή του την προσωπικότητα την έβγαζε έντονα προς τα έξω ώστε να την επιβάλλει στους άλλους.

Λίγες φορές είχα την τύχη να συναναστραφώ μαζί του εκτός της δουλειάς, αρκετές όμως για να επιβεβαιώνει τα παραπάνω γραφόμενά μου. Χαρακτηριστική μια σκηνή όπου εγώ πρώτη του έτους πρωί βρίσκομαι στο γραφείο του Διευθυντή σε αλλόφρονα κατάσταση. Μπαίνει ο Αντώνης με το χαμόγελο και την καλή χρονιά να έχει πάρει το δρόμο της προς την γλώσσα του. Παίρνει χαμπάρι τι γίνεται και την κόβει στη μέση για να συμπληρώσει με την ιδιαίτερη ομιλία του “Ωχ, μπααρούτι μύρισε”. Ύστερα γύρισε και έφυγε. Το συζητούσαμε αργότερα και έσκαζε στα γέλια με κείνο το γνήσιο και καθαρό του γέλιο.

Αντώνη, πιστεύω το πέρασμά σου από τη γήινη ζωή να άφησε βαθιά το ίχνος του και να σημάδεψε με την αγάπη σου ανθρώπινες καρδιές για να εύχονται σήμερα στην μνήμη σου “Νάχεις καλό παράδεισο” γιατί τέτοιος σου άξιζε.

Αντίο γήινε φίλε και ίσως οι ψυχές μας, ποιος ξέρει, να συναντηθούν κάποτε.

Πασχάλης Μωυσιάδης

Advertisements