γραφει ο αρισταρχος

…οι τροϊκανοί εντολοδόχοι απάχηδες των Λαγκάρντ, Ρεν και Ντράγκι…

angryΚάποτε με την μεταπολίτευση ήρθε και το σλόγκαν ”Δημοκρατία θα πει, όταν χτυπάει η πόρτα σου το χάραμα να είναι ο γαλατάς”. Και κείνο ακόμα είχε κάποια δεοντολογία, περίμεναν πρώτα να ξημερώσει. Έρχονται τώρα οι τροϊκανοί εντολοδόχοι απάχηδες των Λαγκάρντ, Ρεν και Ντράγκι, φαινόμενα των γνωστών αφανών(δανειστές τους λένε, γιατί στο χωριό μου γεροτσιφούτηδες τους έλεγαν) και διατάζουν “Μπείτε στα σπίτια όταν χρωστούν ή για έλεγχο οποτεδήποτε γουστάρετε χωρίς την άδεια κανενός”. Μέχρι τώρα γίνεται μόνο με την παρουσία εισαγγελέα. Και ήταν έτοιμο να γίνει αν δεν συναντούσαν σθεναρή αντίσταση από τον κόσμο και τον φόβο καταψήφισης στην βουλή(εφημερίδα των συντακτών 16/12).

Έλεος πιά! Πάψαμε να πληρώνουμε σαν χρεώστες και προσπαθούν να τ’ αρπάξουν κατά πως νομίζουν αυτοί. Καταπατώντας ότι ιερό ή όσιο βρεθεί μπροστά τους. Προς τούτο έχουν τον δικό τους άνθρωπο, τους δικούς τους ανθρώπους. Στο φινάλε λεφτά δανειστήκαμε και δεν βάλαμε υποθήκη την ίδια μας την ζωή. Εκτός, θα τ’ ακούσουμε κι αυτό, “στείλτε κανά δυό εκατομμύρια μετανάστες να δουλέψουν τζάμπα τριάντα χρόνια για να ξοφλήσετε”. Σχέση Μινώταυρου!

Μέχρι που και ως πότε. Όλα έχουν την ανοχή τους, το όριό τους, τον… Θησέα τους . Στην κατοχή μπαίναμε στο απόσπασμα χωρίς μαντήλι για να φωνάξουμε κατάφατσα στον ήλιο και στον εκτελεστή “Ζήτω η Ελλάδα”. Κάποτε, στην κατοχή. Τώρα, μάλλον το όπλο θα γυρίσει στον κάτοχο. Κανείς πια δεν σκέφτεται σ’ αυτό τον τόπο; Μόνο ο χαρούμενος υπουργός της υγείας που έκανε το μνημόνιο ευαγγέλιο;

Οποιονδήποτε άνθρωπο ή ζώο στριμώξεις στο τοίχο θα ορμήσει να σου βγάλει τα μάτια. Τι άλλο έχει να χάσει; Ζωή ή αξιοπρέπεια; Ένα του έμεινε, ο θυμός.

 

Advertisements