γραφει ο αρισταρχος

Τα όρνεα μαζεύονται όπου μυρίζει ψοφίμι!

orneoΤηλεοράσεις, εφημερίδες, διαδύκτιο κατακλύζονται τελευταία με ειδήσεις για το ενδιαφέρον που δείχνουν τα περίφημα hedge funds(αντισταθμιστικά κεφάλαια- αρπακτικά όρνεα σε ελεύθερη μετάφραση) για την αγορά κόκκινων δανείων. Και η αγορά τους μεθοδεύεται να γίνει στο 10-20% της αξίας αυτών, των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

– Ας πούμε πως θα τα δώσουν οι τράπεζες αυτά τα δάνεια στα όρνεα, και ο Θεός να βάλει το χέρι του πως θα γίνει η είσπραξή τους από τα υποψήφια θύματα. Την διαφορά του 80% ποιος θα την πληρώσει στις τράπεζες; Προφανώς η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Δήλα-δη(φανερόν είναι) ο Ελληνικός λαός και οι δανειολήπτες μαζί, που επί πλέον θα χρωστούν αυτό το ποσό στα hedge funds του… σατανά.

–  Άραγε ποιοί είναι οι μέτοχοι αυτών των distress funds (επενδυτικά κεφάλαια δυστυχίας) που αφού γίνει το μεγάλο κόλπο με τις αγορές τους θα θησαυρίσουν σε βάρος ενός δύστυχου λαού. Να το πω αλλιώς, ποιοί άραγε κρύβονται πίσω από τους αχυράνθρωπους των… τυμβωρύχων; 

 – ΓΙΑΤΙ οι τράπεζες δεν κάνουν ένα άνοιγμα στους δανειολήπτες να αγοράσουν εκείνοι τα κόκκινα δάνειά ΤΟΥΣ στο ποσοστό του 10-20% που παζαρεύουν να δώσουν στα όρνεα; Άλλο να σου ζητούν 30.000ευρώ και άλλο να μπορείς να το εξυπηρετήσεις με 6.000ευρώ!

Βέβαια και στις δύο περιπτώσεις την διαφορά θα την πληρώσει ο Ελληνικός λαός με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Δήλα-δή, στο διπλάσιο.

Επί τέλους δεν υπάρχει Έλληνας να σταματήσει αυτό το πλιάτσικο που επιχειρείται από αρπακτικά όρνεα ντόπια και ξένα;

Παρακάτω αναδημοσιεύεται άρθρο του Κώστα Σαρρή από το enet.gr με ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης  Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=390645

Advertisements