γραφει ο αρισταρχος

DSC00246Ήταν ένα ήρεμο απόγευμα εκείνο της Παρασκευής.  Ο ήλιος αποχαιρετούσε το μικρό ξωκλήσι της Ανάληψης του Χριστού ανάμεσα στα πεύκα ψηλά, στον λόφο του Πανοράματος. Κάτι μαβιά στην αρχή σύννεφα ξεπρόβαλαν από το βάθος κατά το Πήλιο. Σε λίγο θα έκρυβαν τις τελευταίες ηλιακτίνες βάφοντας με άγριες πινελιές το πορφυρό της Δύσης. Μια όμορφη μέρα μεταβάλλονταν με ταχύτητα σε ένα άγριο σούρωπο καθώς έβγαιναν πια πίσω από τον Όλυμπο και τα Πιέρια βαριά μολυβιά γεμάτα νερό σύννεφα έτοιμα να ξεδιψάσουν τα σκασμένα από την κάψα του καλοκαιριού χώματα.

Στολισμένο το εξωκκλήσι κι ο περίβολος με στολίδια και χαρούμενους  ανθρώπους. Ο γαμπρός και η νύφη, τα κουμπαριά, οι γονείς και οι ιερείς μαζί με τους ψαλτάδες συνέθεταν μια Χριστιανική τελετουργική παλέτα γεμάτη χρώματα. Το τίναγμα του ποδιού του γαμπρού στο άκουσμα “η δε γυνή να φοβείται τον άντρα” και το Ησαΐα χόρευε κάτω από ορυζοκατακλυσμό που σηματοδοτούσε το “δι ευχών των αγίων πατέρων ημών…’

Να ζήσετε και καλούς απογόνους.

Οι κατ’ ιδίαν χαιρετισμοί με το ευτυχές ζευγάρι θα συνεχίζονταν στο Νόεσις  ανάμεσα στην τεχνολογική διανόηση και την γαστριμαργία. Πρόσωπα χαρούμενα, καλοσυνάτα, ντυμένα με γλυκό χαμόγελο. Πρόσωπα νεανικά, μέσης και ήρεμης ηλικίας όλα με λαμπερό φωτοστέφανο. Τέτοιες ώρες οι άνθρωποι κλειδώνουν ερμητικά την κακία και τα βλακώδη πάθη και απελευθερώνουν τις ευχές και μόνο αυτές. Τέτοιες ώρες συμμετέχουν στην χαρά και φορτώνουν τον αέρα του ζευγαριού με θετική ενέργεια για το καλωσόρισμα της νέας ζωής. Δίνεις και παίρνεις ευχές και χαρά. Όλα λάμπουν, χαμογελούν και ντύνονται την καλή ανθρώπινη πλευρά. Αυτό είναι και το τελικό νόημα. Η ώθηση για κάτι καινούριο πάνω στις καλύτερες καταβολές.

Να ζήσετε με υγεία Στέφανε και Έλενα

Να  ζήσετε με αγάπη και κατανόηση

Να ζήσετε με σύμμαχο την αλήθεια

Να ζήσετε με όνειρο τη δημιουργία

Να είστε πάντα χρήσιμοι στην ανθρωπότητα

Να δώσετε στους εαυτούς σας και την κοινωνία νέους ανθρώπους φωτισμένους

Να ζήσετε ευτυχισμένοι μαζί μέχρι τη στιγμή που ο πανδαμάτωρ χρόνος θα παραδώσει τις ψυχές στον δημιουργό. Και το πέρασμα σας από τη ζωή να ανταμείβει το θείο χάρισμα της γέννησής σας.  

Advertisements