γραφει ο αρισταρχος

ηλίθιος2Όταν ήμασταν πιτσιρικάδες για κάθε ηλίθιο λέγαμε πως η βλακεία του καρφώνει πινέζες στο διάστημα. Μεγαλώνοντας είδαμε πως η ηλιθιότητα των άλλων επηρεάζει απόλυτα πρώτα την ψυχική μας ισορροπία και ύστερα αυτή την ίδια μας την ζωή.

 Άκουγα πριν μέρες ένα από εκείνα τα εγκεφαλικά του Καλαμίτση στον Realfm. Έλεγε…”Κατά την διάρκεια της σύλληψης συμβαίνει το εξής φοβερό. Εκτοξεύονται από το άντρα πάνω από 20 εκατομμύρια σπερματοζωαρίων μέσα στον κόλπο για να πάνε να συναντήσουν το ωάριο και να το γονιμοποιήσουν. Ένα, το πρώτο, το πιο δυνατό, το καλύτερο, το ανώτερο. Φαντασθείτε τον ανταγωνισμό ανάμεσα σε είκοσι εκατομμύρια τόσα… σπερματοπαλικάρια! Φοβερό! Ας υποθέσουμε πως το αποτέλεσμα της γονιμοποίησης είναι ένα ηλίθιο άτομο. Τώρα φανταστείτε τι θα έβγαινε αν κατά παράδοξο τρόπο το ωάριο γονιμοποιούνταν από κάποιο σπερματοζωάριο από τις τελευταίες σειρές; ” Φυτό;

 Όχι, σαφώς όχι. Θάβγαινε κάτι σαν τον Ισπανό μηχανοδηγό που με όριο στην συγκεκριμένη στροφή τα 80χλμ μπήκε με 180χλμ/ανά ώρα και φορτίο 222 ανθρώπινε ψυχές! Αν αυτό δεν χαρακτηρίζει τον ηλίθιο τότε από τι έσβησαν τα 80 άτομα αν όχι από την ηλιθιότητα ενός ανεκδιήγητου που κάποιοι άλλο ηλίθιοι του εμπιστεύτηκαν 222 ψυχές. Και λέω ηλίθιοι γιατί ο τύπος καυχιόταν στο fb για τις επιδόσεις του μέχρι και 200χλμ/ώρα.

ηλίθιος1Έβλεπα ένα βιντεάκι με έναν Δημοτικό αστυνομικό επιθεωρητή στο Μεξικό να κλέβει από έναν πιτσιρίκο μικροπωλητή τσιγάρα και ύστερα να τον υποχρεώνει να πετάξει την πραμάτεια του στον δρόμο ξεφτιλίζοντάς τον. Βλέπεις το κλεφτρόνι του νόμου είχε στα χέρια του εξουσία. Και την άσκησε σε όλο του το μεγαλείο πάνω σ’ ένα παιδάκι βιοπαλαιστή.

Ίσως θα χρειαζόμουνα μια ζωή να απαριθμώ ηλίθιους και τις ηλιθιότητές τους που όμως μας τυραννούν αφόρητα. Και πάλι θα καταλήγαμε στο ίδιο συμπέρασμα. Το πόσο επικίνδυνο είναι το μείγμα ηλίθιος με άποψη.

Μπορεί άραγε να χαρακτηριστεί η ηλιθιότητα σαν αναπηρία; Σαν τέτοια θάπρεπε να υπάρχει Καιάδας ηλιθίων ή απλώς θα τους αφαιρούσαμε την άποψη, την υπευθυνότητα. Κακά τα ψέματα κανένας δεν θέλει τον ηλίθιο και την ηλιθιότητά του αλλά η ανοχή και τα μέσα (κυρίως πολιτικά) τους φέρνουν σε υπεύθυνες θέσεις.

Ο Θεός να σ’ βοηθάει αν εμπλακείς με τέτοιο άτομο. Είναι δύσκολο σε ένα παρατηρητή να καταλάβει ποιος είναι ποιος!

ΥΓ.Στην απέναντι ακριβώς όχθη θα βρείτε αυτό που λέμε “αξιοζήλευτο”. Απολαύστε το.(ευχαριστώ την καλή μου φίλη Κατερίνα για το παρακάτω βίντεο)

http://www.videoman.gr/47361

Advertisements