γραφει ο αρισταρχος

λαικηΠερνούσα σήμερα από μια υπαίθρια, δίκην “λαϊκής”, αγορά χωρίς μεσάζοντες. Συγκεκριμένα στην Πυλαία και στον χώρο που γίνεται η ανθοέκθεση και σκέφτηκα γιατί… Να μην οργανώσει ο Δήμος αυτού του είδους τις αγορές έστω και μια φορά το δεκαπενθήμερο.

Ο Δήμος να κάνει μικρά περιπτεράκια καλαίσθητα και να τα νοικιάζει με συμβολικό ενοίκιο για όσους θέλουν να προσφέρουν αγαθά με χαμηλές αισθητά τιμές. Όμως, να δέχονται έναν ιδιότυπο αγορανομικό έλεγχο εκ μέρους του Δήμου, για την ποιότητα των αγαθών αλλά και την τιμή τους. Σε περίπτωση παράβασης να γίνεται απομάκρυνση από τον χώρο.

Έτσι θα γίνει συστηματική αυτή η κίνηση και ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να μην αγοράζει για παράδειγμα τα ψάρια με 100% προσαύξηση στην τιμή αγοράς τους αλλά και οι πατάτες για παράδειγμα με προσαύξηση 20 και 30 λεπτά το κιλό.  Σήμερα ο χώρος παρ’ ότι Κυριακή ήταν γεμάτος πωλητές και αγοραστές. Αύριο σε μια καθημερινή ημέρα άραγε, πόσο θα ανταγωνίζονταν μια λαϊκή αγορά που τελικά, προς δόξαν του ονόματός της, έγινε ακριβότερη και από τα super markets.

Τα πάντα μπορούν να γίνουν και ιδιαίτερα αυτή την στιγμή που ο κόσμος τραβάει γερό κουπί. Το μόνο που χρειάζεται από μέρους της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι  η πραγματική βούληση για βοήθεια προς αυτή την κατεύθυνση. Τα υπόλοιπα απλώς… φληναφήματα.

Advertisements