γραφει ο αρισταρχος

συνεδριοΗ θορυβώδης εμφάνιση, προφανώς από κλακαδόρους, του ΓΑΠ (με τα κόκκινα μαγουλάκια από τα ανά τον κόσμο θαλάσσια αθλήματα) στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ αλλά και η δήλωση του Βενιζέλου “Δεν σώσαμε την Ελλάδα γιατί αυτή είναι ο λαός της…” (ο ηττημένος, λέω εγώ) γέμισε τις οθόνες των μεγαντέν χτες.

Βενιζέλος:Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξεπεράσει εαυτόν. Με αυτό το χάλι που έχει και διαμορφώνει πολιτικές μας έφτασε στο επίπεδο της ντροπής. Επιθυμεί και να το ξεπεράσει; Καήκαμε, δεν θα μείνει τίποτε όρθιο.

Βενιζέλος:Το ΠΑΣΟΚ είναι σοσιαλιστικοί, δημοκρατικό, πολιτικά φιλελεύθερο, μεταρρυθμιστικό, ευρωπαϊκό, εθνικά υπεύθυνο, οικολογικά ευαίσθητο, έμπρακτα πατριωτικό και λαϊκό.

Πόση ώρα του πήρα άραγε για να μαζέψει όλους αυτούς τους επιθετικούς προσδιορισμούς; Τους πιστεύει;

Σοσιαλιστικό; Αυτή είναι η έννοια του σοσιαλισμού; Μας πέταξε σε έναν καιάδα αγνοώντας επιδεικτικά τις καταστροφές ζωών και τις αυτοκτονίες απόγνωσης. Την τρομερή ταλαιπωρία όλων των μη εχόντων με την περίθαλψη ή την αναλγησία με τα χαράτσια κρεμασμένα εκβιαστικά στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Δημοκρατικό; Από πού κι ως που. Από τα σιδερένια μπλοκ έως τα ληγμένα χημικά και τα διακριτά γκλοπ των ΜΑΤ, επί σοσιαλιστικής δημοκρατίας του Παπουτσή, πάνω στα κεφάλια απλώς διαμαρτυρομένων ή η πεμπτουσία της δημοκρατικότητας, να διαγράφεται ο βουλευτής αφθορί και παραχρήμα με το που δεν ψήφισε ένα νομοσχέδιο δίκην κοινοβουλευτικής δικτατορίας.

Πολιτικά φιλελεύθερο; Γιατί δεν το λες νεοφιλελεύθερο; Ντρέπεσαι; Χειρότερο κι από την δεξιά του χρονοντούλαπου που τώρα έγινε δεκανίκι της. Τα κόκκαλα των γέρων θα τρίζουν για να σπάσουν.

Μεταρρυθμιστικό; Σαφώς και είναι τέτοιο μόνο που τις μεταρρυθμίσεις που έκανε τις βάφτισε εξορθολογισμούς και πήραν την πραγματική τους διάσταση με μειώσεις, περικοπές και ανεργία.

Ευρωπαϊκό. Εδώ ο προσανατολισμός σας σπάει ντουβάρια. Από την μια στην άλλη με φιλιά και αγκαλιές μέσα σε έναν αλλοπρόσαλλο τριτοκοσμικό σοσιαλιστικό δρόμο, αυτό της καταστροφής.

Εθνικά υπεύθυνο. Πόθεν εξευρίσκεται αυτό; Επανδρώθηκε η κυβέρνηση με ντουζίνες Γερμανών και αυτό το λες Εθνικά υπεύθυνο;

Οικολογικά υπεύθυνο. Ναι ναι το βλέπω. Γεμίσατε πάρκα πράσινα και αιολικά και φωτοβολταϊκά αλλάζοντας κάθε τρεις και δύο συμβάσεις που υπέγραψε ο κόσμος με την ΔΕΗ. Μάλλον στο όνειρο του πράσινου ΠΑΣΟΚ υπάρχουν δρομολογημένα για πολλά χρόνια. Κάτι ήξερε ο ΓΑΠ και είχε… κηπουρούς.

Έμπρακτα πατριωτικό. Αυτό πάλι πως προέκυψε; Από την πατριωτική συμπεριφορά με τα Ίμια(thanks USA) ή τα κουρελιασμένα πανιά που τα πήρε ο αέρας. Άσε…

Και… λαϊκό. Να και η λαϊκή ευαισθησία. Για κάνε μια προσπάθεια Ευάγγελε εσύ ή οποιοδήποτε μέλος σας για μια βόλτα στην απλή… λαϊκή. Μακριά από τα ασφαλή χιλιοελεγμένα και με κομματικές ταυτότητες μέλη των συνέδρων. Για βγες από τον πράσινο θόλο του ΠΑΣΟΚ, όπως κάνατε κάποτε. Και σας άγγιζε ο κόσμος να πάρει δύναμη και σας αποκαλούσε με τα μικρά σας ονόματα. Για κάνε το μεγάλο άλμα. Θα σε χειροκροτήσω πρώτος. Και θα σε ψηφίζω ισοβίως. Μια βόλτα σε μια λαϊκή, ας πούμε για παράδειγμα το Σάββατο στην πόλη σου στην Λαϊκή της Βούλγαρη που είναι και η μεγαλύτερη. Έτσι, για να αποδείξεις του λόγου σου το αληθές.

Αυτή την στιγμή για το ΠΑΣΟΚ το σιωπάν εστί… την πιο ενδεδειγμένη και πανέξυπνη κίνηση. Και αν θέλεις να ανεβάσεις τα ποσοστά σου μόνο αν ενωθείς με τον λαό που προδώσατε.

Αλλά θάχετε το πρόβλημα της… λήθης. Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει… ΝΔΠΑΣΟΚΔΗΜΑΡ!

Advertisements