γραφει ο πασχάλης

pensioner1Μετρήσαμε ένσημα χρόνια και λεφτά και στηθήκαμε μπροστά στον μεγάλο γκισέ που θα παραλαμβάνανε τα χαρτιά. Περνούσαμε στον στίβο των γηρατιών και της ανενεργίας. Κι ως τα υπολογίσαμε τόσα εδώ τόσα εκεί, βγαίνουμε δεν βγαίνουμε και αρχίσαμε να ζούμε την ζωή του συνταξιούχου πλάκωσαν τα γκοίμ. Δώσε και σώσε. Ή μάλλον αρπάζουμε την σύνταξή σου για να σε σώσουμε. Δώστε μας και την ψήφο σας για να μην έρθουν οι κομουνιστές και τα χάσετε όλα. Σύνταξη και περιουσίες.

Χάσαμε πάνω από το 30% της σύνταξής μας και έπεται συνέχεια γιατί προκειμένου να μειώσουν το δημόσιο κατά χιλιάδες εργαζομένων δεν κάνουν τις ανάλογες αναλογιστικές μελέτες. Εντάσσουν τον οικειοθελώς αποχωρούντα στην σύνταξη του ΙΚΑ και τα ελλείμματα στον Οργανισμό ανέρχονται σε δις. Μόνον από την μεταφορά των εργαζομένων στο ΙΚΑ της πάλαι αμαρτωλής Ολυμπιακής ο οργανισμός ζημιώθηκε 900εκατομύρια ευρώ. Κατά τα άλλα ο Χατζηδάκης μπορεί να νιώθει υπερήφανος που έκλεισε το απόστημα Ολυμπιακή.

Ειλικρινά δεν ξέρω τι να πρωτοθαυμάσω από αυτούς του πανέξυπνους παρά τω πρωθυπουργώ.

Τελικά δεν πειράζεται καμιά σύνταξη κάτω από τα 700ευρώ. Ευπαθείς ομάδας γαρ. Εμείς οι… ευτραφείς και καλοζωϊσμένοι υφιστάμεθα την τιμωρία. Αλλά μην γελάτε οι των επτακοσίων γιατί μόλις φτάσουμε στο δικό σας επίπεδο εσείς θα πάτε στα 330 για να φτάσετε στο 2015  τα 159ευρώ! Τιμές Βουλγαρίας. Εμείς στα 230 με τις ίδιες τιμές.

Λυπάμαι αν πληρώναμε τόσα πολλά σε εισφορές αλλά η πατρίς στηρίχτηκε επάνω μας. Εν τάξει, η ιστορία θα μας τιμήσει με το παράσημο της ανοιχτής παλάμης.

Ήρωες με το στανιό!

Advertisements