Για πιθανή προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας κάνει λόγο ο πρόεδρος της Βουλής Ε. Μεϊμαράκης αναφορικά με τα δημοσιεύματα για εμπλοκή του για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Τι απαντά ο Νίκος Χατζηνικολάου

Χαρακτηρίζοντας τα δημοσιεύματα που τον φέρουν να εμπλέκεται σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος «μαφιόζικα, εκβιαστικά και αλήτικα», ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, έκανε λόγο για πιθανή αποσταθεροποίηση της χώρας.

«Λάθος πρόσωπο χτύπησε, όποιος το χτύπησε, για πιθανή αποσταθεροποίηση της χώρας. Μπαίνω στην αρένα για κάποιον που με κατηγορεί με αστήρικτες και γελοίες καταγγελίες», ανέφερε κατά τη συνάντηση που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Αρνήθηκε επανειλημμένα να προβεί σε εκτιμήσεις σχετικά με τις σκοπιμότητες όποιων ενέπλεξαν το όνομά του, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «το κοστούμι του Προέδρου δεν του το επιτρέπει».

Ο ίδιος ωστόσο, σε συνθήκες συναισθηματικής φόρτισης κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τους δημοσιογράφους, «έβγαλε το κουστούμι του» προκειμένου να καταγγείλει την «μαφιόζικη, εκβιαστική και αλήτικη επίθεση» που δέχθηκε, όπως είπε, από την εφημερίδα Real News και τον διευθυντή της Νίκο Χατζηνικολάου.

Αν και δεν απέκλεισε να προσφύγει στο μέλλον στη Δικαιοσύνη, προς το παρόν, όπως εξήγησε, αποζητά τη δικαίωσή του «στην αρένα, στο πλήθος των συγκεντρωμένων στην Πλατεία (σ.σ. Συντάγματος), εκεί οπού με έδωσε βορά το δημοσίευμα. Η κοινωνία θα καταλάβει ότι είμαι αθώος μόνο εάν ένα όργανο κύρους όπως το ΣΔΟΕ με έχει βγάλει ότι είμαι αθώος…».

«Με βγάζουν σε όλα τα κανάλια στο εξωτερικό. Ό,τι κάναμε τόσο καιρό για την ανόρθωση του κύρους της χώρας, εξανεμίστηκε. Μιλάνε για «μεγάλη διαφθορά στην Ελλάδα με αναμεμειγμένο τον Πρόεδρο της Βουλής» διαμαρτυρήθηκε.

«Ο Χατζηνικολάου δεν με πήρε ούτε ένα τηλέφωνο»

«Το πολιτικό σύστημα κινείται με διαρροές και με φήμες, και όλα εξαρτώνται απ’ την εμπιστοσύνη που έχουμε στις πηγές μας. Δεν με πήρε ούτε ένα τηλέφωνο ο Νίκος Χατζηνικολάου για να ζητήσει τη γνώμη μου πριν απ’ το δημοσίευμα – αυτή είναι η αξιοπιστία του. Και αν δεν ήταν δημοσιογράφος του μεγέθους και του κύρους του Νίκου, δεν θα έδινα καν σημασία. Αφού όμως έχει πάρει το καλαμάκι να μου πιει το αίμα, τι θα κάνω; Θα τον αφήσω να μου το πιει;» αναρωτήθηκε.

«Μπαίνω στην αρένα για κάποιον που με κατηγορεί με αστήρικτες και γελοίες καταγγελίες, γνωρίζω πως η μάχη είναι άνιση. Και επειδή ξέρω ότι ο Νίκος δεν είναι τυχαίος, δεν θα με περιορίσει το κουστούμι του Προέδρου: Θα πάω σε πολλά κανάλια που με βρίζουν – και ξέρω πως παίρνει και βουλευτές και τους λέει διάφορα» ανέφερε.

«Οι λογαριασμοί μου έχουν ελεγχθεί από το ΣΔΟΕ επί ΠΑΣΟΚ κατά το παρελθόν, με αφορμή την υπόθεση των υποβρυχίων – και θα ξαναγίνουν φύλο και φτερό. Τώρα, επειδή ο Νίκος βλέπει πως δεν του βγαίνει, βγάζει παλιές υποθέσεις που έχουν κριθεί και νομικά και πολιτικά. Δεν έχω πρόβλημα. Ας τις βγάλει μία – μία. Και μετά χαράς να βγουν αυτοί οι τύποι σε όλα τα κανάλια, να καταλάβει ο κόσμος ποιοι είναι» ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής για τους καταγγέλλοντες επιχειρηματίες κ.κ. Ζωγραφάκη και Λιβανό.

«Έρχεται ο κύριος και λέει πως ξεπλένω 10,2 δις ευρώ την περίοδο 2005-8. Λέει πως δεν έχει στοιχεία, πως το άκουσε», τόνισε.

Επί της ουσίας του δημοσιεύματος, παρατήρησε πως για το ξέπλυμα 10,5 δισεκατομμύρια ευρώ μέσω αγοράς ακινήτων, χρειάζεται κανείς να έχει επενδύσει τουλάχιστον 65 δισεκατομμύρια.

«Ο Νίκος πιστεύει πως μπορείς να επενδύσεις 65 δισεκατομμυρίων ευρώ σε ακίνητα χωρίς να σε πάρει κανείς χαμπάρι – και μάλιστα, όχι σε off shore εταιρεία, αλλά σε ελληνική» σχολίασε.

Διευκρίνισε δε, πως δεν βάφτισε αυτός τα παιδιά του επιχειρηματία Ι. Καρούζου, αλλά η σύζυγός του – λόγω φιλίας με την τότε σύζυγό του, η οποία σήμερα βρίσκεται σε διάσταση με εκείνον.

Γιατί παραμένει στη θέση του

Σε ό,τι αφορά την παραμονή του στη θέση του Προέδρου της Βουλής, διέψευσε τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να παραιτείται, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «η λέξη παραίτηση δεν υπάρχει σε μένα» και αντιπροτείνοντας παντού την υποκατάστασή του από τους αντιπροέδρους της Βουλής, μέχρι την δημοσιοποίηση του πορίσματος του ΣΔΟΕ.

«Ο Πρόεδρος της Βουλής οφείλει να διαχειριστεί ένα τέτοιο ζήτημα και να το αποπλέξει απ’ την κοινοβουλευτική διαδικασία. Είπα στις συναντήσεις μου με τις γραμματείες των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων: «Όποιος θέλει ας κάνει πρόταση μομφής. Είναι ελεύθεροι οι βουλευτές να ζητήσουν Εξεταστική Επιτροπή. Εγώ θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να φανεί η αλήθεια. Η αλήθεια είναι ανίκητη, αλλά θέλει το χρόνο της», ανέφερε.

«Ως Πρόεδρος της Βουλής, έχω την στήριξη των αρχηγών. Είμαι ικανοποιημένος από την στάση του Μαξίμου. Δεν χρειάζεται ανακοίνωση απ’ την κυβέρνηση – δεν τη θέλω. Οφείλω να μη δημιουργήσω κλίμα αποσταθεροποίησης. Καταλαβαίνω πως υπάρχουν επιφυλάξεις για μένα, όπως θα είχα και εγώ για κάποιον άλλο, αλλά συμφωνούμε να πάει η έρευνα σε βάθος και για όλους, με προτεραιότητα βεβαίως στα πολιτικά πρόσωπα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Βουλής.

Η απάντηση Χατζηνικολάου

Ο πλήρης δικαστικός έλεγχος είναι ο δρόμος για να απαντήσει ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρει σε δήλωσή του ο εκδότης της Realnews Νίκος Χατζηνικολάου σε απάντηση των όσων ανέφερε νωρίτερα ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

«Με έκπληξη και θλίψη πληροφορήθηκα ότι ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης παρουσία δεκάδων δημοσιογράφων εξαπέλυσε προσωπικές απειλές και ύβρεις εναντίον μου, διαπράττοντας πρωτοφανές στα πολιτικά χρονικά ολίσθημα, για το οποίο θα μπορούσα να προσφύγω στη Δικαιοσύνη. Δεν θα το πράξω. Θα συνεχίσω απερίσπαστος τη δημοσιογραφική έρευνα. Δεν πτοούμαι» αναφέρει ο Νίκος Χατζηνικολάου.

«Οφείλω όμως να επισημάνω ότι από τον πολύπειρο Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ιδίως τώρα που φέρει και τον τίτλο του Προέδρου της Βουλής, θα ανέμενα ψύχραιμη και θεσμική αντίδραση.

Το μέγα σκάνδαλο, άλλωστε, είναι η συγκάλυψη επί 1,5 και πλέον έτους της καταγγελίας που έφερε στο φως η Real news. Και σε αυτό το σκάνδαλο η απάντηση μπορεί να είναι μόνο μία: πλήρης δικαστικός έλεγχος, με άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και offshore εταιρειών. Αυτός είναι ο δρόμος για να απαντήσει ο Πρόεδρος της Βουλής σε όσους δικαίως ή αδίκως τον κατήγγειλαν και όχι οι ύβρεις και οι απειλές εναντίον μου», υπογράμμισε.

news247.gr

Advertisements