Ο επικοινωνιακός πόλεμος για το ποιος θα χρεωθεί το «μουτζούρη» των μέτρων καλά κρατεί. Την Πέμπτη το απόγευμα  έλεγαν πως δεν τα βρίσκουν… και την Παρασκευή το πρωί, ω του θαύματος, είναι έτοιμοι Στουρνάρας και τροικανοί να δώσουν τα χέρια και να κλείσει το βάρβαρο πακέτο μέτρων.

Σύμφωνα με διαρροές που κάνει το υπουργείο οικονομικών υπήρξε πρόοδος στις συζητήσεις με την τρόικα για το πακέτο των 15 δισ. ευρώ,  – τόσο φτάνει πλέον με τον κεφαλικό φόρο που προτείνει ο Στουρνάρας, την κατάργηση του αφορολόγητου και ποιος ξέρει τι άλλο… – κατά την τετράωρη συνάντηση που είχαν αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Μάλιστα όπως υποστηρίζουν μπορεί και εντός της ημέρας να επέλθει συμφωνία για το σύνολο των μέτρων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέτρα που έχουν ήδη συμφωνηθεί και αφορούν μισθούς, συντάξεις και επιδόματα φθάνουν τα 7,5 δισ. ευρώ συμπεριλαμβανομένης της αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη. Επιπλέον έχουν ήδη συμφωνηθεί διαρθρωτικά μέτρα ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ και ψάχνουν για ακόμη 2 – 2,5 δισ. ευρώ.

Η νέα συνάντηση του Γ. Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των δανειστών έχει προγραμματισθεί για τις 16:00. Οι επικεφαλής της τρόικας,  είναι προγραμματισμένο να αποχωρήσουν Κυριακή ή Δευτέρα και να επιστρέψουν πριν το Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου για τη σύνταξη της τελικής έκθεσης αξιολόγησης.

Νέα χαράτσια

Προκειμένου να κλείσει το επώδυνο πακέτο  θα επιβληθούν νέα χαράτσια σε χιλιάδες πολίτες.

Η πρόταση που υπέβαλε το οικονομικό επιτελείο στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς αφορούσε την επιβολή «κεφαλικού φόρου» ύψους 150 ευρώ στους ιδιοκτήτες ακινήτων που τα εκμισθώνουν σε τρίτους, στους ελεύθερους επαγγελματίες, στις ατομικές επιχειρήσεις και σε όσους έχουν αγροτικό εισόδημα, αλλά δεν είναι κατ’ επάγγελμα αγρότες.

kentrinews.gr

Advertisements