γραφει ο αρισταρχος

Πρώτη Σεπτεμβρίου του 2012 σήμερα. Ένα μήνα πριν την νέα και μεγαλύτερη κοινωνική αναλγησία με την επιβολή των νέων μέτρων και τέσσερις μήνες από την καταλυτική ‘’Μαγιά-τικη’’ καταστροφική ημερομηνία της 21/12/2012.

Αν παρ’ ελπίδα την γλυτώσουμε από τα αρπαχτικά νύχια της έσω/έξω τρόϊκας, θα αφανιστούμε από την ημερομηνία λήξης.

Το τάβλι είναι παιχνίδι, και σαν τέτοιο η βασική του έννοια είναι η καζούρα. Μια από αυτές τις ‘’έξυπνες’’ ατάκες, μόλις στριμώξεις τον αντίπαλο σε θανατηφόρα διαζευκτική επιλογή, είναι. ‘Τι θες να σε γαμ@@@@σει γάϊδαρος ή να σε τσιμπήσει φίδι;’ Δηλαδή από την Σκύλλα στη Χάρυβδη.

Κάπως έτσι είμαστε με το τρίο και πιο τσουχτερό με πολλές αποχρώσεις κυβερνητικό τουρλού.

Άντε και κρατήσουμε σ’ αυτή την λαίλαπα, με τι προσόντα;. Λέω! Άντε και κρατήσουμε και φτάνει η 21/12/2012 και οι Μάγια μας κοροϊδέψουν, σκέπτομαι τα τέλη κυκλοφορίας. Αυτός, ο Αντώνης(που να έμενε ο πιτσαδόρος στο Αμέρικα) κόβει τα εναπομείναντα ρετάλια του δώρου.

Μ’ αυτά τα ρετάλια όμως, ο κόσμος πλήρωνε τα τέλη κυκλοφορίας του. Τώρα; Με τι θα τα πληρώσει;

Άκουσα σε βενζινάδικο και την τραγική φράση ‘βάλε τρία ευρώ βενζίνα!’. Ούτε για το τσακμάκι δεν φτάνει. Δεν το πολυκυκλοφορούμε το ρημάδι, ας το αποσύρουμε. Η πρώτη και κύρια σκέψη.

Αμ, δε! Αν νομίσατε ότι τζάμπα. Λάθος! Τέλη στασιμότητας! Τι είναι αυτά; Ά, καλά!

Αυτό ρε παιδιά ποιος το σκέφτηκε; Ντουγρού για την ΝΑΣΑ.

Κυρίες και κύριοι, μήνας Σεπτέμβρης. Ούτως ή άλλως είναι μελαγχολικός. Τέρμα οι ζέστες, μπήκαμε στο Φθινόπωρο θ’ αρχίσουν τα κρύα. Αυτό το σκεφτήκατε; την εξίσωση δηλαδή κίνηση=καύση στο πετρέλαιο. Χτες είχε 1.578/λίτρο! Τα ξύλα θα ξεπεράσουν τα 200 τον τόνο και το αέριο σαν ελαφρότερο θα ανέβει. Και τα εισιτήρια θα ανέβουν, και η ανεργία θα ανεβεί, και η πίεση θα ανεβεί, και μόνο εκείνο θα κατέβει και δεν θα ανεβαίνει με τίποτε. Και Σεπτέμβρης, και μελαγχολία, και τροϊκανά μπαρδάκια. Με τι προσόντα;

Αλλά μην τα πολυσκέφτεστε αυτά . Ξαπλώστε αναπαυτικά, βολέψτε τα πόδια σας κάπου ψηλά να …ξεκουραστούν βάλτε και κανένα ουϊσκάκι με παγάκια, ούζο ή ότι άλλο οινόπνευμα μισοκλείστε τα μάτια σας και με την ενσταντική φωνή του Peppino Di Capri προσποιηθείτε ότι ο Γαπ, Μπέννι, Αντώνης, Φώτης και τα’ άλλα παιδιά δεν γεννήθηκαν ποτέ για να μας βασανίζουν.

ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ (θα το χρειαστούμε όλοι!)

Advertisements