Χωρίς νέους τι χώρα θα είμαστε;

Διαβάζω στα ΕΠΙΚΑΙΡΑ ένα άρθρο με τον τίτλο ‘’20 νέοι κάθε βδομάδα φεύγουν στην Γερμανία’’. Καμιά σχέση με την μεγάλη μετανάστευση των δεκαετιών 50 και 60. Σήμερα όλοι οι νέοι είναι γερά εφοδιασμένοι με πτυχία και μάλιστα διπλά και μεταπτυχιακά.

Καταξιωμένοι όλοι οι Έλληνες επιστήμονες έχουν ΜΟΝΟ να δώσουν. Και μάλιστα πολλά, στους ‘’πλούσιους’’ γκατζετάκηδες.

Αλλά δεν είναι μόνο η Γερμανία. Είναι και η μακρινή Αυστραλία. Είναι όλος ο πλανήτης. Και επειδή στοιχεία ανάκαμψης δεν φαίνονται από πουθενά φοβάμαι πως ο νόστος της επιστροφής θα παραμείνει όνειρο μέχρι που να τους απορροφήσει η πολυπολιτισμικότητα και η επιστροφή στην πατρίδα θα γίνεται μόνο κάτω από την ιδιότητα του τουρίστα.

Αν καλοσκεφτούμε πως η Ευρώπη ενθαρρύνει κρυφίως την λαθρομετανάστευση γιατί η υπογεννητικότητα είναι εμφανής και μεγάλη τότε φτάνουμε σε κάποια, για μας, συμπεράσματα που εύχομαι νάναι εσφαλμένα. Το ότι ενθαρρύνεται, η λαθρομετανάστευση, φαίνεται από το γεγονός πως δεν δίνει στην FRONTEX όλα τα εχέγγυα για αποφασιστικής σημασίας επεμβάσεις. Τώρα τι να λέμε, αν ήθελε η Ευρώπη δεν θάμπαινε κουνούπι.

Γέμισε η Ελλάδα ξένους και παράλληλα μένει εγκλωβισμένη από την συνθήκη του Δουβλίνου. Τι θα γίνει; Χωρίς δουλειά χωρίς μέλλον. Με την νεολαία κοινώς να την κάνει για έξω. Έχουμε που έχουμε υπογεννητικότητα στο τέλος θα ψάχνουμε με το Διογένειο λυχνάρι να βρούμε όχι άνθρωπο αλλά Έλληνα!

Γίνεται από μέρους της Ευρώπης επιλεκτική Ελληνική μετανάστευση και αφήνουν τους μουσουλμάνους αμανάτι στην «φουκαριάρα».

Θα μπει σε λειτουργία το εθνικό προϊόν που λέγεται Τουρισμός. Θα γεμίσουν τουρισμός και χωριά με μετανάστες. Φτώχεια και φτήνια. Ιδανικός τόπος για Γερμανούς, και όχι μόνον, τουρίστες όλων των βαλαντίων.

Τόσα πολλά ευρώ που χρωστάμε πότε θα περισσέψουμε λεφτά για να αρχίσουμε να πληρώνουμε τόκους και να φτάνει και για λίγο κεφάλαιο. Θα τους δίνουμε από πάνω και ήλιο με τα φωτοβολταϊκά και ότι άλλο διαθέτει το μαγαζί. Τα περί ΑΟΖ πήγαν στις Καλένδες οπότε πετρέλαιο δεν έχει.

Επενδύσεις δεν γίνονται. Τα περισσότερα φαγώσιμα εισάγονται σε μεγάλο ποσοστό(αυτό σημαίνει εξάρτηση). Τα εισοδήματα συρρικνώνονται επικίνδυνα και παραδόξως όλα τα είδη ακόμη και η ΔΕΗ ανεβαίνουν ανεξέλεγκτα. Η ιδιοκτησία είναι κάτω από φορολογικό διωγμό.

Πες μου Αντώνη, να δω και εγώ αυτή την αχτίδα που τρύπησε την μαυρίλα και έφτασε στα μάτια σου. Πες μου να την δω κι εγώ, που μου ρημάξατε την ζωή. Λίγο ν’ αναθαρρήσω.

Λίγο να σε πιστέψω, να θυσιαστώ. Αλλά να περάσουν τα παιδιά μου σε καλύτερες μέρες που έλεγε και κάποιος λαοπλάνος που ανακάλυψε ότι το δανείζεσθαι είναι ο μαγικός τρόπος για να υποδουλώσεις έναν περήφανο λαό χωρίς να ρίξεις μια τουφεκιά. Κι ας στριφογύριζε το σπλάχνο του το άδειο πιστόλι πάνω στο τραπέζι για να μας δείξει πως πρόκειται τάχα για Ρωσική ρουλέτα.

Παίξαμε-Χάσατε! Τώρα πληρώστε.

Κι εμείς πληρώνουμε. Εμείς, οι πληβείοι.

aristarhos

Advertisements