γραφει ο αρισταρχος

Άλλος για Πύλο τράβηξε, άλλος Τρίκαλα πάει, κι ο τρίτος ο χοντρότερος Σκόπελο ξενυχτάει.

Έβαλαν τα μέτρα για την είσπραξη των 11.5δις και πήγαν καλά τους. Τώρα θα τεστάρουν από κοντά και μέχρι το τέλος του Αυγούστου αν και πως θα τα περάσουν αυτά από την βουλή.

Βέβαια η ζέστη δημιουργεί την θερινή ραστώνη και στέλνει τον κόσμο για δροσιά σε παραλίες με το ευχάριστο Brazil style θέαμα. Η χαρά πριν την καταιγίδα. Και συ προσπαθείς να οργανωθείς ενόψει της νέας λαίλαπας-επιδρομής στα πορτοφόλια των συνταξιούχων, κι αυτή την φορά, ξεκινώντας από τα 600-700 ευρώ.

Και κει στις παραλίες που λέγαμε έτσι και βρεις κανένα ξεχασμένο πενηντάρικο σε καμιά τσέπη μην κάνεις την αποκοτιά και καθίσεις ειδυλλιακά σε καμιά ψαροταβέρνα. Το γαβράκι 1-2ευρώ το κιλό στην ιχθυόσκαλα, 8.5ευρώ η μερίδα(4-5 ψαράκια) μαγειρεμένα. Δηλαδή κοντά στα 80ευρώ το κιλό!.

Άραγε έχουν καταλάβει οι μισοί κάτοικοι αυτού του τόπου τι βιώνουν οι άλλοι μισοί; Άκουσαν τίποτε για μειώσεις μισθών, συντάξεων, ανεργία, πληρωμές κατά το δοκούν. Αν από το 2009 μέχρι σήμερα ο κόσμος έπαιρνε τις αυξήσεις του κανονικά χωρίς την σφαγή του σωτήριου ΠΑΣΟΚ(τώρα έγινε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με ολίγη από Αριστερά)  οι τιμές αυτές ίσως να ήταν κάτι παραπάνω από τις κανονικές. Τώρα;

Δεν μπορώ να καταλάβω πόσο ανώριμοι και ατομιστές είμαστε. Δεν συγκινούμαστε καν με αναφορές επίσημες που μιλούν ένα βήμα πριν την καταστροφή ότι ένας εργαζόμενος συντηρεί έναν άνεργο και πληρώνει έναν συνταξιούχο!

Η επόμενη φάση ποια είναι, και πόσο νομίζετε ότι μπορεί αυτό να περπατήσει. Τι περιμένουμε από την Τρόϊκα εσωτερικού να γεμίσει εργοστάσια, εταιρίες, βιοτεχνίες την Ελλάδα και έτσι ν’ αρχίσει η ανάκαμψη; Ποια ανάκαμψη και με ποιους.

Φοβάμαι πως τον Ρουβίκωνα θα τον διαβούμε. Την μιζέρια θα την βιώσουμε όλοι. Αλλά να είμαστε ΟΛΟΙ! Ο καθένας ανάλογα με τις δυνάμεις του. Όμως ΟΛΟΙ. Το πλούσιοι-πλούσιοι και οι φτωχοί-φτωχότεροι είναι άκρως επικίνδυνο και δεν συμφέρει κανένα.

Γιατί, ο παραπάνω κανόνας από 1:3 θα πάει σε λίγο 1:4. Δηλαδή700ευρώ δια του τέσσερα ίσον 175ευρώ έκαστος. Ούτε Βουλγαρία, πιο κάτω! Κι αυτός που είναι στον πάτο δεν έχει να χάσει τίποτε, γι αυτό και δεν φοβάται τίποτε. Αυτό να μην το ξεχνούτε(που λέει κι ο Αντώνης).

Advertisements