Τουρκικό θράσος- Αμφισβητούν και την Ολυμπία ως γενέτειρα των Ολυμπιακών

Δεν έχουν τέλος οι προκλητικές δηλώσεις των Τούρκων οι οποίοι διεκδικούν ανοικτά την Ολυμπιακή Φλόγα ως δική τους. Μάλιστα αυτήν την φορά υποστηρίζουν πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες πήραν το όνομά τους από τον Όλυμπο της Αττάλειας!

Τις δηλώσεις αυτές τις έκανε ο υπουργός Αθλητισμού της Τουρκίας Σουάτ Κιλίτς, ο οποίος μάλιστα επικαλέστηκε και αυτά που είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΔΟΕ ότι «η πηγή της Ολυμπιακής φλόγας είναι η φλόγα που εξακολουθεί να καίει στο Τσίραλι του Ολύμπου της Αττάλειας».

Σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους την περασμένη Πέμπτη στο Λονδίνο ο Κιλίτς είπε επίσης ότι ο Ερντογάν ανέφερε στον πρόεδρο της ΔΟΕ: «Εσείς έχετε τη δικαιοδοσία να δώσετε τέλος στη λαχτάρα της Τουρκίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Ανατολία περιμένει τη φλόγα της». Ο Τούρκος υπουργός είπε μάλιστα ότι «οι φράσεις αυτές ήταν αρκετά δυνατές. Εάν ήμουν πρόεδρος της ΔΟΕ θα είχα επηρεαστεί». Και σημείωσε: «Πρέπει πια η Ολυμπιακή φλόγα να επιστρέψει στην Ανατολία, στα εδάφη που γεννήθηκε».

Παρόμοιες δηλώσεις περί πατρίδας της Ολυμπιακής φλόγας στο Τσίραλι της Αττάλειας είχε κάνει ο Τούρκος υπουργός και στις 26 Ιουλίου.

iefimerida.gr Φωτογραφία: Eurokinissi

Advertisements