Τι «έβλεπαν» οι Γέροντες της Ορθοδοξίας:»Κραυγή πολέμου έρχεται από τη Βουλγαρία»…

Όταν έγραφε τον στίχο ο Γέροντας της Ορθοδοξίας Ιωσήφ Βατοπαιδινός είναι βέβαιο ότι κανείς δεν θα είχε καταλάβει τι εννοεί:

«Με μιας θα ανάψη η φωτιά από μικρή αιτία / κραυγή πολέμου έρχεται από τη Βουλγαρία.»

Όταν χθες έγινε η τρομοκρατική επίθεση (αντίθετα με ότι ισχυρίστηκε αρχικά το Ισραήλ περί εμπλοκής Ιράν, μάλλον περί μιας ακόμα σφαγής της Αλ Κάϊντα πρόκειται από τα στοιχεία του βομβιστή που ήρθαν στην δημοσιότητα) στην Βουλγαρία, κάποιοι που μελετούν τα κείμενα των σοφών της Ορθοδοξίας ανέσυραν τον συγκεκριμένο στίχο.

Σε σχέση με αυτό που πάει να ξεσπάσει, πράγματι, η συγκεκριμένη επίθεση στη Βουλγαρία θεωρείται «μικρή αιτία», που όμως αρκεί για ν’ ανάψει ως σπίθα τις φλόγες του πολέμου, καθώς οι πάντες ετοιμάζονται να επιτεθούν στους πάντες: Δυτικοί κατά Ρώσων, Ιρανοί κατά Ισραήλ, Ισραήλ κατά Ιράν, Ιρανοί κατά Αράβων, Τουρκία εναντίον Συρίας κλπ.

Και μία είδηση που φέρνει πιο κοντά τα παραπάνω: Στο Ισραήλ ετοιμάζονται για μερική επιστράτευση και κλήθηκαν ήδη κάποιες ειδικότητες…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

————————————————————————————————————

Καμικάζι σκότωσε τους Ισραηλινούς τουρίστες στη Βουλγαρία


Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση. Σύμφωνα με τις βουλγαρικές αρχές μια “ανθρώπινη βόμβα” ένας καμικάζι σκόρπισε το θάνατο χθες στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας. Από της έκρηξη σκοτώθηκαν 8 άνθρωποι και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 32 άτομα, στην πλειοψηφία τους Ισραηλινοί τουρίστες.
Ο Βούλγαρος υπουργός Τσβετάν Τσβετάνοφ δήλωσε πως «την έκρηξη προκάλεσε ένας άνδρας, ο οποίος σκοτώθηκε και τα ακριβή στοιχεία του οποίου δεν είναι ακόμα γνωστά. Το ταξιδιωτικό του έγγραφο είναι μια πλαστή άδεια οδήγησης που έχει εκδοθεί από το Μίσιγκαν των ΗΠΑ».

Από την πλευρά τους οι Ισραηλινοί κατηγορούν ευθέως το Ιραν για την επίθεση.

newsit.gr

Advertisements