γραφει ο αρισταρχος

Διαβάζω σήμερα για μια κίνηση που γίνεται από υπουργούς εξωτερικών Ευρωκοινωτικών χωρών όπως Γερμανίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Βελγίου, της Δανίας, του Λουξεμβούργου, της Αυστρίας, της Ολλανδίας, της Πολωνίας, της Πορτογαλίας, καθώς και εκπροσώπου της γαλλικής κυβέρνησης. Κίνηση, για να γίνει αιρετός ο πρόεδρος της κομισιόν, με αυξημένες εξουσίες. Έτσι, θα δημιουργείσει κυβερνητική ομάδα.

Να κάνει τι;

Οι Ηνωμένες πολιτείες της Ευρώπης είναι σαν προοπτική, επιγενόμενη ανάγκη. Ειδάλλως, η Ευρώπη θα καταρρεύσει κάτω από την πίεση της παγκοσμιότητας, της νέας τάξης πραγμάτων.

Θα πρέπει να ενταχτούν όλες οι χώρες της Ευρώπης, κι αυτές των χωρών της Βαλκανικής, εκτός Τουρκίας.

Η δημιουργία αυτή, προϋποθέτει κα Μέρκελ, να βλέπει ο ένας πολίτης τον άλλο στο ίδιο ύψος και μέσα στα μάτια. Δημιουργία νέων πολιτειών με εγκαταστημένο στο πίσω μέρος του κρανίου την ιδέα της μεγάλης Γερμανίας, μεγάλης Αλβανίας, μεγάλης ‘’Μακεδονίας’’(τρομάρα σας) και τέτοια παρωχημένα ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Τελεία και παύλα!

Προαπαιτούμενο η πολιτική ένωση, με όλα αυτά που συνεπάγεται. Δηλαδή, ένα σύνταγμα, κοινά σύνορα, ένας στρατός και μια πολιτική με αιρετό πρόεδρο και Κογκρέσο με επί μέρους κυβερνήτες των χωρών. Κατά τα πρότυπα των ΗΠΑ.

Ευρωπαϊκό νομισματικό ταμείο και φυσικά κοινή οικονομική πολιτική σαν να πρόκειται για μια χώρα.

Μια γλώσσα επίσημη, αποδεκτή από όλους, και μία(η εθνική) για κάθε πολιτεία.

Ανεξιθρησκεία!

Σεβασμός στις επί μέρους εθνικές παραδόσεις και διακήρυξη μιας χάρτας που θα αναγνωρίζει όλα τα εξωτερικά σύνορα κοινά, για όλες τις χώρες.

Μια τέτοια διεργασία, απαιτεί την ΙΣΟΤΗΤΑ. Χωρίς αυτήν, καλύτερα αφήστε τα μέχρι την επόμενη Γιάλτα όπου θα οριστούν οι νέες ζώνες επιρροής, ειδικά στα κατακερματισμένα Βαλκάνια.

Δεν υπάρχει αρία φυλή, δεν υπάρχουν οι εκλεκτοί. Μόνο πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών Ευρώπης!   Ισότιμοι, ομότιμοι, έντιμοι, εργατικοί, συγκάτοικοι, ΕΤΑΙΡΟΙ!

Μόνο έτσι μπορεί να προχωρήσει μια τέτοια ιδέα, όπως την ονειρεύτηκαν αυτοί που δημιούργησαν την Ευρωπαϊκή Κοινότητα. Και όχι με αυτή την απύθμενη λατρεία στην αγνότητα της (ποιάς;) φυλής σας.

Ισότητα λοιπόν, για να μην ξαναθυμηθούμε το ‘’Πας μη Έλλην βάρβαρος/δούλος/γκογίμ/ατζέμ/νέμετς/ και ότι άλλο σας βολεύει’’. Ειδικά ο Γκίντο Βεστερβέλε, που έμαθα πως ηγείται αυτής της κίνησης. Καθ’ ότι είναι γόνος της … άριας φυλής!

Advertisements