γραφει ο αρισταρχος

Χθές είχα μια συζήτηση με δύο συνταξιούχους ψηφοφόρους της ΝΔ. Εξοργισμένοι που τα μνημόνια τους έφαγαν πολλά χρήματα και παράλληλα η φοροεισπρακτική αρπαγή μείωσε τις συντάξεις σχεδόν 40%. Σε ερώτησή μου γιατί ψήφισαν τον Σαμαρά, αφού θα γυρίζαμε στην ίδια αποφράδα σελίδα του ΠΑΣΟΚ. Μου απάντησαν με μια φωνή ‘’για να επαναδιαπραγματευθεί τα μνημόνια και να μας επιστρέψει τα λεφτά’’

Τι να πει κανείς, και πόσο σοβαρά να πάρει τέτοιες ελαφρές αποφάσεις. Αυτό το ρημάδι το μυαλό κάθεται εκεί ανενεργό και δεν λέει να βάλει σε λειτουργία καμιά σύναψη. Αν αίφνης τον ρωτήσεις να σου απαντήσει αυθόρμητα ‘’ποιό είναι μεγαλύτερο, το φεγγάρι ή ο ελέφαντας’’. Θα σου πει χωρίς κανένα δισταγμό παρακάμπτοντας το Θείο δώρο που είναι το μυαλό ‘’ο ελέφαντας’’

Και για την αλήθεια αυτών παραθέτω πρώτα-πρώτα, την δεύτερη επιστολή του Σαμαρά στις 15/2/2012.

“Όπως ήδη έχω αναφέρει στην επιστολή μου της 23ης Νοεμβρίου 2011, το Κόμμα μου, η Νέα Δημοκρατία έχει δεσμευτεί για την επιτυχία των στόχων του Προγράμματος Σταθεροποίησης, των βασικών πολιτικών του καθώς και της εφαρμογής τους. Το ίδιο ισχύει και για το Μνημόνιο/Οικονομική και Χρηματοπιστωτική Συμφωνία (MoU/MEFP) που ψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο την περασμένη Κυριακή, με μεγάλη πλειοψηφία βουλευτών…

…Έτσι λοιπόν, όπως υπογραμμίζω και στην προηγούμενη επιστολή μου, μπορεί να απαιτηθούν τροποποιήσεις που θα εγγυηθούν την πλήρη εφαρμογή του Προγράμματος. Και επαναλαμβάνουμε την πρόθεσή μας να φέρουμε αυτά τα ζητήματα για συζήτηση, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά μέσα στα πλαίσια του Προγράμματος, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η επίτευξη των στόχων του”. (news247 2.6.2012)

Διαβάστε τώρα τις δηλώσεις της Μέρκελ μια ημέρα πριν τις εκλογές(16/6/2012)

…Απέκλεισε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του δανεισμού της Ελλάδας -από την ΕΕ, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ-, τονίζοντας ότι, «οι συμφωνίες που συνάπτονται με τους διεθνείς πιστωτές πρέπει να τηρούνται επακριβώς», σε ομιλία της στην κομματική οργάνωση στο Ντάρμστατ της Έσσης.

Σύμφωνα με την Γερμανίδα καγκελάριο, είναι πολύ σημαντικό το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών να οδηγήσει σε αποτέλεσμα τέτοιο, ώστε τα κόμματα που θα συμμετέχουν στην κυβέρνηση να εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα. (ert.gr)

Διαβάστε τώρα και τις χτεσινές δηλώσεις του ‘’θριαμβευτή’’ των χτεσινών εκλογών.

Θα σεβαστούμε την υπογραφή και τις υποχρεώσεις της χώρας.(Από τις χτεσινές δηλώσεις 17.6.12 στο Ζάπειο)

Από την δήλωση έλειπε η αιχμή των εκλογών, η αναδιαπραγμάτευση(τροποποίηση). Τι έγινε, την ξέχασε; Την έκανε κοινώς γαργάρα; Ή μετά τις δηλώσεις της Μέρκελ επαναδιαπραγματεύτηκε την … αναδιαπραγμάτευση.

Εγώ νομίζω ότι θα προσπαθήσει ο Σαμαράς να αναδιαπραγματευθεί από τα μνημόνια κάποια πράγματα Δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Θα ξεσηκώσει όλους αυτούς που τον ψήφησαν και θα τους βγάλει στον δρόμο. Τι όμως θα ζητήσει ν’ αλλάξει και αν θα δεχτούν εκεί στην ΕΕ. Θα δείξει. Πάρτε μολύβι και χαρτί, δεκαοκτώ σημεία/βήματα είναι αυτά. Και το κουτσό … απαγορεύεται!

Έτσι, για να μην λέμε ότι έρχεται στην γλώσσα, παρακάμπτοντας τον επεξεργαστή του μυαλού.  

ΥΓ1. Δεν θα αναφερθώ καν στην παρουσία των Γερμανών εδώ αλλά και την σίγουρη ενίσχυσή τους για λιγότερη κυριαρχία από μέρους μας.

ΥΓ2. Θετικό βήμα που δεν άκουσα από τον δεύτερο το πικρόχολο,παλαιοκομματικό και παλαιομοδίτικο “Ελπίζω ο Ελληνικός λαός να μην το μετανιώσει”.

Advertisements