γραφει ο αρισταρχος

Κάποτε, πριν πολλά χρόνια υπήρχε μια διαφήμιση του ΟΠΑΠ(ή όπως διάολο αλλιώς λεγόταν τότε). Έτρεχε το σόϊ, παππούδες, γιαγιάδες, μαμά, μπαμπάς φωνάζοντας “το παιδί μίλησε, το παιδί μίλησε. Και τι είπε; Ρωτούσε κάποιος. ΠΡΟΠΟ! Απαντούσε μια άλλη φωνή”

Τι μούρθε τώρα και το θυμήθηκα. Στις εκλογές του 2009 αναρωτιόμασταν όλοι τι να συμβαίνει με τον  ανιψιό του παππού Καραμανλή. Αυτός, λέγαμε, κάνει τα δυνατά αδύνατα να ψηφίσουμε τον ολίγιστο και αποδεδειγμένα κάτω του μετρίου IQ. Να ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ!

Και πάλι το κάναμε. Ψηφίσαμε αυτόν που μας υποδείκνυε. Τον ΓΑΠ!

Μας είπε μεταξύ σουβλάκι και μπύρας για τους πέντε νταβατζήδες. Και μεις, σπάσαμε το κεφάλι μας να τους ψυχανεμιστούμε. Κι αναρωτηθήκαμε γιατί δεν τους καταγγέλλει δημόσια.

Μας είπε για την εθνική επανίδρυση. Μεγάλη κουβέντα που ακούμπησε πάνω στον συναισθηματικό μας κόσμο. Κουβέντες, που έμειναν κουβέντες.

Μας είπε, στην αντιπολίτευση ον, τον αποδεδειγμένα ολίγιστο Σιμήτη, βαρόνο της διαφθοράς. Και μόλις εκλέχτηκε πρωθυπουργός, ζήτησε και συγνώμη.

Έδιωξε τον Aλογοσκούφη σαν αποδιοπομπαίο τράγο και μας έβαλε τον ολίγιστο Παπαθανασίου(Αυτό το Παπα- άρχισε να μου την δίνει).

Δύο χρόνια ο καθ’ υπόδειξήν του πρωθυπουργός ΓΑΠ, μας σιγοκαίει και πάντα στο όνομα του “κου Καραμανλή”. Κι αυτός αποσυρμένος στα βόρεια έδρανα της βουλής με παρέα τους στενούς του αντιπαθείς, το παίζει σφίγγα!

Βρε αμάν, πες μας κάτι. Γιατί μας έστειλες στον εξ αποδώ; Γιατί δεν απαντάς στις κατηγορίες του; Γιατί δεν λες κάτι για το Βατοπαίδι, για την Siemens, για τα τοξικά ομόλογα, για τα άδεια ταμεία. Σε ψηφίσαμε, πες κάτι. Γράψαμε, γράψαμε προς κον Καραμανλή. Τίποτα Μούγκααααα! Μούγκα στην στρούγκα.

Άρχισαν τα ανεύθυνα. Τον απείλησαν λέει, βρήκαν και ένα σισαμέ εκεί στα χόρτα απέναντι από το σπίτι του κουρασμένου. Αυτός όμως, καθισμένος στα βόρεια έδρανα ανάμεσα σε αστεράκια όπως ο Αντώναρος, νοσταλγούσε το play-station .

Και ξαφνικά και μετά από δυόμιση χρόνια μούγκα το παιδί μίλησε! Και τι είπε; ΠΡΟΠΟ;

ΟΧΙ. Αλλά είπε κάτι άλλο. “Μην ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ. Μην ψηφίσετε μικρά κεντροδεξιά κόμματα γιατί θα είναι σαν να ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ.”

Δηλαδή το σύνθημα δεν είναι «ψηφίστε ΝΔ!» αλλά, Μην ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ.

Και που εφάπτεται η πολιτική σου Mr. Costas, με την πολιτική του flic-flac; Πουθενά! Απλά, σε πιέσαν να βγείς και να τους κάνεις κονσομασιόν. Ποιοι; Αυτοί που σε πούλησαν. Τα πρώην «στελέχη σου»(χα).

Λάθος, μέγα λάθος. Λάθος, σαν αυτό του περιφερειάρχη άνευ χαρτοφυλακίου, που γυρίζει ανά την Μακεδονία διακηρύττοντας «μην ψηφίζετε ΣΥΡΙΖΑ»! Και όχι, «ψηφίστε ΝΔ».

Σεβόμενος την πρώην ιδιότητά μου σαν ψηφοφόρος σου θα σου κάνω τρεις δηλώσεις.

Πρώτον. Θα ψηφίσω ΝΔ αν σε δω σε μια φωτογραφία αγκαλιά με τους ομοϊδεάτες σου Γεωργιάδη, Βορίδη και Πλεύρη.

Δεύτερον, η δήλωσή σου με σπρώχνει στον ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτόν θα ψηφίσω γιατί βαρέθηκα την υποκρισία. Σας βαρέθηκα όλους!

Τρίτον, ο Κων/νος Καραμανλής ήταν αυτός που ήταν. Αδέλφια, ανήψια, εγγόνια, παραξαδέρφια, κουμπάροι κλπ δεν έχετε καμιά σχέση με το image του παππού. Προσπαθείτε να κλέψετε λίγο από το φως του; Δεν γίνεται. Πρέπει να είστε αυτόφωτοι.

Γίνετε, αυτό που είστε!(Νίτσε). Τότε, ίσως το ξανασκεφτώ.

Advertisements