Μέσα στο δάσος του Cockaponset State Forest στο Νότιο Connectikut, κοντά στο χωριό Guiulford, βρίσκεται η αρχαιότερη Χριστιανική Εκκλησία της Βορείου Αμερικής, αριστοτεχνικά σκαλισμένη από πέτρα.
Εμάς μας αφορά; Δεν νομίζω. Εμείς παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις κυβιστήσεις του Καραφώτη. Την προσπάθεια των ΠΑΝΔΣΟΚ να αλλάξουν την θέληση του λαού τυλίγοντάς την με αριστεροφανή σελοφάν. Την κατά τα άλλα συνέχιση στην υποταγή στο νέο ΡάΪχ-ενμπάχ και μείωση συντάξεων.

Ευτυχώς που η έρευνα είναι καθαρά Αμερικάνικη με καθόλου ψήγματα Ελλήνων, αλλιώς δεν θα είχαν ίχνος αλήθειας ή τουλάχιστον δεν θα μας πίστευε κανείς.

Πασχάλης Μωυσιάδης

——————————————————————————————————-

Οι επιγραφές που είναι στην εκκλησία , η οποία μάλιστα είναι Ελληνική, γράφουν ότι χτίσθηκε το 480 μ.Χ. δηλαδή πάνω από 1500 χρόνια από σήμερα και 1.000 χρόνια πριν από τον Χριστόφορο Κολόμβο.

Ένας ειδικός ερευνητής, ο Frederick J. Pohl, μελετώντας τις επιγραφές, τοποθέτησε την άφιξη των Ελλήνων χριστιανών στην Βόρειο Αμερική γύρω στα 480 μ.χ. , σε μία εποχή μεγάλων ανακατατάξεων στο Βυζάντιο.
Image
Προσέξτε δεν είναι μελέτη Ελληνα καθηγητή. Μιλάμε για αμερικανική δημοσίευση και έρευνα το τονίζουμε αυτό.

Advertisements