γράφει ο αρίσταρχος

Τα αποτελέσματα των εκλογών δείχνουν καθοριστικές μεταβολές στις πολιτικές δυνάμεις που θα μπουν στην βουλή. Αν και δεν τελείωσε η καταμέτρηση, η κατάσταση σχεδόν  ξεκαθάρισε με ελαφρές μεταβολές.

Το μήνυμα που έστειλε ο λαός είναι ένα και μοναδικό κατά πλειοψηφία.

Δεν  εμπιστεύεται τις τύχες της χώρας σε μία συγκεκριμένη πολιτική παράταξη. Ζητάει συνεργασία όλων ανεξαιρέτως των πολιτικών δυνάμεων πάνω σε μια κοινά αποδεκτή πλατφόρμα. Όλα μπορούν να συμβούν , άλλωστε ας μην ξεχνάμε πως είμαστε πρώτα και πάνω από όλα Έλληνες.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Δεν χρειάζεται να είσαι φιλόσοφος. Ανέκαθεν σαν λαός είχαμε αυτό το πρόβλημα. Αλλά πάντα αντιδρούσαμε ομαδικά στους εξωτερικούς κινδύνους. Τώρα τι γίνεται; Εξωτερικός δεν είναι ο μνημονιακός κίνδυνος της ανατροπής των πάντων;

Σαν χώρα, δεν περάσαμε σε κόκκινο συναγερμό; Δεν είμαστε σαν έθνος σε θανάσιμο κίνδυνο;

Οφείλουν, αν πραγματικά αγαπούν την πατρίδα, να βρουν τα κοινά σημεία συνεργασίας να μπει σε φάση ανάπτυξης ο τόπος και να ανατρέψουν τις αποφάσεις για τις εργασιακές κατακτήσεις που ποδοπατήθηκαν καθ’ υπόδειξη ξένων.

Πιστεύω πως η χώρα θα βρει τον δρόμο της, Θα ξαναπάρει μπροστά η μηχανή

Μόνο να, δεν αντέχω το γελοίο του πράγματος με τον εκλογικό νόμο. Αποτελεί αυτό το χάρισμα των πενήντα εδρών στο πρώτο κόμμα φαλκίδευση της λαϊκής θέλησης.

Και για να αποδίδουμε τα του Καίσαρος το ΠΑΣΟΚ  έκανε τον “πανέξυπνο” νόμο με bonus 40 εδρών, και το ενέκρινε και επεξέτεινε σε 50 έδρες η ΝΔ.

Αποτέλεσμα. ΝΔ 20% και έδρες 115. ΣΥΡΙΖΑ 15% και έδρες 50!  

Δικαιολογία; Να βγαίνουν αυτοδύναμες κυβερνήσεις.

Λάθος! Είναι εκλογική απατεωνιά για να υπάρχουν μόνο δύο κόμματα. Αυτά που μας έφεραν σ’ αυτό το χάλι. Τώρα στρωθείτε και συνεργασθείτε για το καλό όλων μας και φέρτε επιτέλους την απλή αναλογική μόνιμα σαν τον πιο δίκαιο εκλογικό νόμο .

Advertisements