γράφει ο αρίσταρχος

Την Δευτέρα θα έχουμε μια νέα συσχέτιση πολιτικών δυνάμεων και αν επαληθευτούν τα «κρυφά» γκάλοπ τότε θα αλλάξει όλο το γίγνεσθαι περί την Ελληνική πολιτική.

Και, νομίζω πως ήρθε ο καιρός για κάτι τέτοιο.

Τα δύο αυτά κόμματα που διαδέχονται για δεκαετίες το ένα το άλλο έχουν αναπτύξει γύρω τους πλέγματα οικονομικών συμφερόντων που ποντάρουν στην επανεκλογή τους με οικονομικές συνδρομές.

Κοινωνική δικτύωση που εξυπηρετούν αλλήλους, αμφίπλευρα. Από και προς την εξουσία. Και είναι άξια θαυμασμού η σύμπνοια που δείχνουν ο ένας πολιτικός στον άλλο με τις εξυπηρετήσεις που κάνει ο ένας στον άλλο είτε ανήκει είτε όχι στην διακυβέρνηση.

Τους ακούς όλους αυτούς τους υποψήφιους να μιλάνε να κάνουν αναλύσεις προεκλογικά και καταλαβαίνεις πως έχουν απόλυτη επίγνωση των προβλημάτων του κόσμου. Ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει Μνημόνιο1,2 …. Άλλωστε το ψήφισαν στην προηγούμενη βουλή κι ας μην το διάβασαν κάποιοι(οι περισσότεροι). Αρκεί που το ήξεραν τα αφεντικά.

Ακόμη κι αυτός ο πρωτομάστορας που τόχτισε, το επέβαλλε μαζί με την αγαστή συνεργασία των εκείθεν της Γερμανίας διατείνεται στις ομιλίες του πως θα παλέψει για να αρθεί τουλάχιστον μέχρι το 2013.

Μέχρι χτες συνεργαζόμενοι κάτω από κοινό “ηγέτη” έφεραν τον κόσμο σε φοβερή απόγνωση. Σήμερα σου λένε δώσε μας εξουσία να τα’ αλλάξουμε όλα. Ποιος δουλεύει, ποιόν τελικά;

Ναι, το μεγαλύτερο ποσοστό που θα τους ψηφίσει είναι συνταξιούχοι. Μην τους παρεξηγείτε όμως. Μια παροιμία λέει «κάλιο κακά νιάτα παρά άσχημα γεράματα». Η ανασφάλεια σ’ αυτές τις ηλικίες είναι φοβερή και φυσικά άσχημος σύμβουλος. Ξέρουν πως στις 22 του μηνός Μαϊου θα έχουν νέα μείωση σύνταξης γύρω στα 100-150 ευρώ (κυρίως στα επικουρικά).

Όμως μπροστά στον φόβο της ολικής απώλειας της σύνταξης έτσι αντιδρούν. «Κάλιο λίγα και στο χέρι … Είδατε τα διλήμματα του τύπου «δεν θα πληρωθούν, πως θα πληρωθούν, δεν θα έχει για συντάξεις κλπ, έπιασαν αρκετό τόπο»

Αν βάλεις και κάτι τακτοποιήσεις των παιδιών τους στο δημόσιο, έτσι για να μην έχουν τα δικά μας παιδιά ανεργία τότε … καλάαααα είμαστε!

Όχι δεν είμαστε καθόλου μα καθόλου καλά. Αυτή η λογική και πρακτική πρέπει να πάψει. Πρέπει αυτή η διαπλοκή που δημιουργήθηκε τόσα χρόνια να διαλυθεί. Πρέπει να μάθει ο κόσμος να σέβεται τους κοινωνικούς περί ισότητας και ισοπολιτείας κανόνες.

Στην σειρά, στην ουρά και αναλόγως προσόντων. Καταφερτζήδες, σαλτιμπάγκοι ΤΕΛΟΣ.

Ας ευχηθούμε μια απ’ τις μοναδικές σπάνιες φορές, η Ελλάδα να ξυπνήσει την Δευτέρα το πρωϊ χωρίς αυτούς τους δύο.

ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ

Advertisements