γραφει ο αρισταρχος

Βλέποντας κανείς τα διάφορα gallops που βγαίνουν σε κοινή ανάγνωση είναι να τρελαίνεται με τα ποσοστά που δίνει ο κόσμος στα δύο αμαρτωλά κόμματα. Κυμαίνεται ανάμεσα στο 35-38%  . Με την αναγωγή στους ενεργούς ψηφοφόρους που είναι περίπου έξη εκατομ. Άρα μιλάμε για περίπου 2.5 εκατομ. ψηφοφόροι Έλληνες!

Να αφαιρέσουμε τους  συγγενείς και τα κομματόσκυλα περί του 500χιλ. τότε έχουμε 2εκατομ. ανθρώπους απλούς ψηφοφόρους που ψηφίζουν τα δύο κόμματα.

Δεν μπορώ να το εννοήσω, δεν μπορώ να το δεχτώ. Μήπως τελικά χρειαζόμαστε έναν Yalom για μια ομαδική πανεθνική ψυχανάλυση να βρούμε τα αίτια;

Αυτά τα δύο κόμματα είναι η αιτία που φτάσαμε στο σημείο αυτό. Αυτά τα δύο κόμματα τώρα επιδίδονται σ’έναν αγώνα ποιο θα βγει για διάσωση. Αυτό περισσότερο μοιάζει με το Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει.

Και με το πιο γελοίο της υπόθεσης, να υπάρχει προκαθορισμένη πολιτική δηλωμένη, υπογεγραμμένη, δεόντως χαρτοσημασμένη κι απ’ τους δύο επίδοξους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ  και κατατεθειμένη  στην ανώτατη Ευρωπαϊκή διοίκηση πρωτοκολλημένη από την καγκελαρία.

Γνωστή με σιγουριά η επόμενη πολιτική τους χωρίς καμιά παρέκλιση. Είναι αυτή που βρίζουμε και εξορκίζουμε. Με ανώτατη αρχή την τρόϊκα και τον Ράϊχενμπαχ.

Κι εμείς δύο εκατομμύρια άνθρωποι ανυποψίαστοι(;) θα τους ψηφίσουμε γιατί δεν θέλουμε αναταράξεις, περιπέτειες, θέλουμε να υποστηρίξουμε συμπατριώτες και μελλοντικούς προστάτες. Και δεν μας περνάει καν απ’ το μυαλό ότι υπάρχουν νέες δυνάμεις ικανές να μας τραβήξουν σε μια πορεία που πιθανόν να μας βγάλει στο ξέφωτο.

Διαφορετικά, μοιάζει σα να βάζουμε τον θύτη παιδεραστή να επουλώσει το ψυχικό τραύμα του θύματος που ο ίδιος προκάλεσε.

Θλίβομαι και απογοητεύομαι!  Ψηφίζουμε τους ίδιους παπατζήδες τα ίδια καλόπαιδα που μας πήραν μισθούς, συντάξεις και μας φόρτωσαν άνεργα παιδιά με καμένα όνειρα.

ΓΙΑΤΙ; Για να συνεχίσουν την αποσάθρωση, το γκρέμισμα, το τέλειωμα της κοινωνίας;

Αφού κυβερνούσαν συνεχώς μέχρι τώρα και δεν κατάφεραν  τίποτε εκτός απ’ την κατάντια μας, τώρα τι θα κάνουν; Κάτι άλλο;

Πάντως σε κάθε περίπτωση με ποσοστά κι από τα δύο κόμματα αθροιστικά πιο κάτω από το 50% νομίζω πως δεν μπορεί να κάνει κυβέρνηση. Ηθικά βεβαίως.

Αλλά, στην Ελλάδα ζεις και άρα δεν υπάρχει ελπίς(για τίποτε).

Advertisements