Το άρθρο αυτό και το αμέσως επόμενο δημοσιεύτηκαν τον Αύγουστο του 2011 στο αιεν αριστευειν. Θεωρώ πως με τον κώδικα Alimentarius που τελευταία άρχισε να εισβάλει επικίνδυνα στον πατροπαράδοτο Ελληνικό τρόπο διατροφής αποτελεί μια υπενθύμιση-ενημέρωση για τiς επερχόμενες αλλαγές σε βάρος της υγείας μας και προς όφελος της τσέπης εταιρειών μεταλλαγμένων – απόμαχος

——————————————————————————————————

γράφει ο αρίσταρχος

Αγόρασα από την Λαϊκή δύο πιπεριές. Μια κίτρινη, μια κόκκινη. Βέβαια είναι ακριβές. Περίπου 3Ευρώ/κιλό.  Με πολύ σάρκα, γλυκιά, υγρή τρυφερή. Την βάζεις μέσα στην σαλάτα σου και όταν την τρως, μαζί με τα άλλα γκουρμεδιάρικα πρόσθετα (μαϊντανούς, άνιθους, θυμάρια, κρεμμύδια, ρόδια, καλαμπόκια και ότι άλλο σας υπαγορεύει η ακόρεστη γεύση σας) κλείνεις τα μάτια σου με ηδυπάθεια στο ξινό του λεμονιού ή του μηλόξυδου που χαϊδεύει τους σιελογόνους αδένες(και σου τρέχουν τα σάλια) τα γευστικά αισθητήρια στην στοματική σου κοιλότητα διεγείροντας τα πάντα. Από γαστρονομία μέχρι σεξουαλικό.

Χώρισα τα σπόρια από τις πιπεριές και τα αποξήρανα. Την Άνοιξη τα έβαλα σε φυτώριο και περίμενα να  βγούν στον αέρα, να τεντώσουν τον καταπράσινο κορμό τους και να δω το γλυκό άσπρο του ανθού τους, που στην συνέχεια και μετά από την διαδικασία γονιμοποίησης θα μου έδινε μια κόκκινη ή κίτρινη πιπεριά σαρκώδη, χυμώδη, γλυκιά κρίκο στην αλυσίδα  αναπαραγωγής. Πράγμα που γίνεται εδώ και εκατομμύρια χρόνια.

Σήμερα και ύστερα από σχεδόν δύο μήνες έχω τρία δεντράκια σαν κοντοπλάτανοι. Αφύσικες πιπεριές χωρίς άνθη και πιπέρια μα μόνο με πλατιά «πλατανόφυλλα». Γιατί; Ρώτησα κάποιους ειδικούς και στο τέλος έναν παραγωγό. Η απάντηση; «Τι περιμένεις από ένα μουλάρι, να γεννήσει; Ποτέ! Γεννητικά μεταλλαγμένα πρέπει να είναι.» Δηλαδή η συγκεκριμένη πιπεριά ΔΕΝ υπήρχε πριν. Κατασκευάστηκε στα εργαστήρια με γεννητική μετάλλαξη.

Έτσι άρχισα το ψάξιμο. Για να είμαι ειλικρινής μεταλλαγμένη πιπεριά δεν βρήκα. Έμαθα όμως πράματα και θάματα για τα μεταλλαγμένα. Από φυτικά μέχρι ζωικά. Δεν είναι μια απλή διασταύρωση ομοειδών πραγμάτων. Θυμάμαι, ο θείος μου μπόλιαζε 3-4 πυρινόκαρπα σ’ένα δέντρο και πιάναν όλα. Εδώ μιλάμε για «φύτεμα» σε κάποιο λαχανικό  γονίδια από ζώα ή και άνθρωπο. Κατ΄αυτό τον τρόπο τα λαχανικά σκοτώνουν από μόνα τους τις κάμπιες χωρίς ψεκασμό με δηλητήρια. Και ακούγεται θαυμάσιο. Αυξάνει η παραγωγή. Και είναι θαυμάσιο. Αυξάνει η ποιότητα. Και αυτό θαυμάσιο. Αλλά; Παρακάμπτουμε την φύση. Λέτε να γίναμε σοφότεροι από την Μάμα-Φύση. Γίνεται;

Διαβάζω  για έρευνες που έγιναν και γίνονται παντού. Μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι.  Στην Αγγλία εργαστήριο βρήκε από έρευνες ότι η μεταλλαγμένη πατάτα προκαλεί κατάρρευση του ανοσοποιητικού. Ο ερευνητής; Τα συμφέροντα του πήραν το εργαστήριο και τον έστειλαν στο σπίτι του. Στην Αμερική άρχισαν να σοβαρεύονται με την έρευνα. Οι παρενέργειες από την  χρήση τους φαίνεται πολύ αργά . Στα εγγόνια! Άλλωστε το λέει από μόνη της η ΕΕ όπου η καλλιέργεια ή κατανάλωση μεταλλαγμένων είναι η μικρότερη σ’ όλο τον κόσμο. Το 90% των μεταλλαγμένων στον κόσμο, απασχολεί την Αμερική(Βόρειο και Νότιο), την Κίνα, Ινδία, Αυστραλία. Έμμεσα όμως η ΕΕ χρησιμοποιεί σε ποσοστό 45% ζωοτροφές μεταλλαγμένης σόγιας  .

Λένε πως δεν μολύνεται η ατμόσφαιρα με ψεκασμούς. Η τροποποίηση όμως μας φέρνει αρρώστιες σοβαρές. Χώρια που σε λίγο με την  έλλειψη σπόρων θα ελέγχουν ακόμη κι αυτή την επιβίωσή μας.

Πριν φτάσουν κι εδώ οι κοτοπουλομάζες, αγελαδομάζες, βοϊδομάζες κλπ ας αντισταθούμε στα μεταλλαγμένα είτε με άμεση καλλιέργεια, είτε με έμμεσο τρόπο όπως αυγά, γάλα, ψάρια κλπ.  Είναι υποχρεωμένοι να αναγράφουν στην συσκευασία αν είναι γεννητικά τροποποιημένα ή αν χρησιμοποιούν γεννητικά τροποποιημένες τροφές ή λιπάσματα. Στις Λαϊκές δεν είδα καμιά πινακίδα. Καιρός να ασχοληθούμε σοβαρά με το θέμα πριν μας προκύψει ανηκέστως.

Τελικά να ρωτήσω τι κοινό έχει μια μεταλλαγμένη πιπεριά με ένα μουλάρι;

ΥΓ. Μια επίσκεψη στο site της Greenpeace, και όχι μόνον, για το θέμα των μεταλλαγμένων αξίζει τον κόπο.

———————————————————————————————-

Δωρεάν σπόροι ελληνικών ποικιλιών. Λέμε ΟΧΙ στα μεταλλαγμένα φυτά!

Ἀναρτήθηκε στὶς 13 Αὐγούστου 2011 ἀπὸ τὸν/τὴν
15 Votes

Με αφορμή το χθεσινό άρθρο του φίλου και συνεργάτη Αρίσταρχου, σχετικά με τις στείρες πιπεριές που αγόρασε και τα μεταλλαγμένα που έρχονται στο τραπέζι μας από την “πίσω πόρτα” (πχ η ΕΕ απαγορεύει την καλλιέργεια μεταλλαγμένων προϊόντων για κατανάλωση από ανθρώπους, αλλά όχι και για δημιουργία ζωοτροφών), θυμήθηκα την υπέροχη προσπάθεια που γίνεται στο χωριό Παρανέστι της Δράμας, όπου εκεί υπάρχει ο σύλλογος “Πελίτι”.

Ο σύλλογος αυτός έχει ως σκοπό την διατήρηση ντόπιων ελληνικών ποικιλιών, φυτών και λαχανικών, που υπάρχουν στον ελληνικό χώρο χιλιάδες χρόνια, όπως πχ η φάβα Σαντορίνης που καλλιεργείται τουλάχιστον από το 2000 πΧ.

Το σημαντικότερο που κάνει ο συγκεκριμένος σύλλογος είναι ότι, όχι μόνο διατηρεί τους σπόρους των γνήσιων ποικιλιών, αλλά τους στέλνει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ σε όποιον θέλει να καλλιεργήσει ελληνικές ποικιλίες και να καταναλώνει προϊόντα που βασίζονται στους νόμους της φύσης.

Αξίζει να επισκεφτείτε την σελίδα της κοινότητας “Πελίτι” peliti.gr και γιατί όχι, όσοι ενδιαφέρονται και μπορούν, να ζητήσουν σπόρους για να ξέρουν ότι αυτό που βάζουν στο τραπέζι τους και τρώνε και τα παιδιά τους είναι αγνό και ελληνικό…

αἰέν ἀριστεύειν

Να και κάτι θετικό που βγήκε απ’ την υπόθεση. Ρώτησα ντοματοπαραγωγό για τους παλιούς σπόρους και μου είπε. Μόνο από κανένα σπίτι θα βρεις. Καιρός είναι ν’αρχίσουμε να τους μαζεύουμε γιατί δεν έχουμε ιδέα τι τρώμε, που θα έλεγε και ο Μπαζαίος.

Advertisements