Γνωστό το μασλάτι με τον ανάπηρο Έλληνα και τον Θεό. Όπου ο Θεός λέει τον ανάπηρο ”Θέλεις να σε κάνω καλά να περπατήσεις;” Κι ο ανάπηρος απαντάει ” Να χαρείς Θεέ μου άσε με στην ησυχία μου. Θέλεις να χάσω την αναπηρική σύνταξη;”

Πόσο μακριά μπορεί να φαντάζει το σενάριο; Πόσο απίθανο; Για την Ελλάδα; Καθόλου!

Γνωστές σ’όλο τον κόσμο ήταν οι μαϊμούδες συντάξεις που έβγαιναν με ένα εκατομμύριο τρόπους . Και όλοι έβαζαν το δάχτυλο στο μέλι.  Και κανένας δεν έκανε την παραμικρή κίνηση να κρύψει τον πλούτο που ξεχείλιζε τα μαύρα εισοδήματα από τις άνομες πράξεις. Μάλλον τον επιδείκνυαν.

Ένα ντόμινο που σ’ έστελνε σε όσα γραφεία μπορούσε κι έπρεπε να τα λαδώσεις όλα. Καταληστεύτηκαν όλα τα ασφαλιστικά ταμεία και κανείς δεν πλήρωσε ένα ευρώ.

Αυτοί να ήταν ίσως οι ομοτράπεζοι που τα φάγαν όλοι μαζί.

Ο κος Μάρκος Μπόλαρης υφ/ργός υγείας, μετά την “αποκάλυψη” των μαϊμούδων συντάξεων και το ποσόν προς επιστροφή που υπολογίζεται πάνω από ένα δις, είπε. ”Αν δεν έπαιρναν αυτά τα χρήματα δεν θα ήταν ανάγκη να κοπούν οι συντάξεις και τα επικουρικά”.

Ωραία!. Λοιπόν κε υπουργέ κάντε κάτι πολύ απλό. Πάρτε όλες τις μαϊμούδες συντάξεις μία μία και στην απόφαση του Διευθυντή μαζέψτε όλες τις βαρύγδουπες υπεύθυνες  υπογραφές , από γιατρούς μέχρι υπαλλήλους. Βάλτε πάνω στο ποσόν τις νόμιμες προσαυξήσεις και προβείτε στην είσπραξη από όλους ακόμη και με κατασχέσεις.

Μετά γυρίστε όλα τα χρήματα που πήρατε από τους συνταξιούχους, και επειδή είναι πολλά τα λεφτά θα καλύψουν και τις μελλοντικές μειώσεις.

Απλό, έξυπνο, δίκαιο, νόμιμο. Γίνεται; Όχι δεν γίνεται. Γιατί;

Γιατί απλούστατα μας θέλουν με μισθούς και συντάξεις της πείνας.

Μας θέλουν μια Κίνα της Ευρώπης. Μια Ελλάδα που να ανήκει στους λίγους “εκλεκτούς” και τα υπάκουα σόια τους, και φυσικά στους τρισάθλιους του Μαμμωνά εκ της αλλοδαπής.

Advertisements