γραφει ο αρισταρχος

Μετά το επώδυνο και βαθύ κούρεμα των 110δις, που μας κόστισε 130δις, ο Μασούτης με την Gilette μας προέτρεψαν να ξυριστούμε οικιοθελώς. Και τα κατάφεραν, μάζεψαν πάνω από 2000χιλ αξύριστους, έτοιμους για δροσερό αυτή την φορά βαθύ ξύρισμα.

Και με θεάρεστο σκοπό. Να μπει το ρεκόρ σ’ αυτά του Guinness και τα χρήματα να δοθούν στο ορφανοτροφείο Παπάφη και στο σπίτι του παιδιού, στο Φύλιρο.

Οι μόνοι “αντιστασιακοί” που επέμειναν αμετακίνητοι στην θέση τους ήταν οι μουστακαλήδες. Κανένας δεν ξύρισε το μουστάκι του, και φυσικά δεν έλαβε μέρος στην διαδικασία.

Κατά τα άλλα είχε κανά δυό χιλιάδες κόσμο. Είχε υπαίθρια κιόσκια από διάφορες εταιρίες που πρόσφεραν δωρεάν από σουβλάκια μέχρι καφέδες και μπύρες. Βοήθησε και η λιακάδα ύστερα από τόσο καιρό μαυρίλας, κρύου και βροχής. Μια προανοιξιάτικη όμορφη μέρα.

Την ιδια στιγμή που όλοι μας ασχολούμασταν σε ατμόσφαιρα pic nic με τρίχες και πως να τις κόψετε, μια άλλη μερίδα ανθρώπων, αλήθεια ποιοί; Πήγαιναν να καταβάλλουν ένα διφραγκάκι και να ψηφίσουν. Να ψηφίσουν τι, αφου ο υποψήφιος ήταν ένας; Μάλλον να ενθρονίσουν τον ήδη ενθρονισμένο νέο ηγέτη του ΠΑΣΟΚ.

Ένα ΠΑΣΟΚ που απεδείχθει μοιραίο τα τελευταία δύο χρόνια για την χώρα. Ένα κόμμα που έφερε την Ελλάδα στην κοινωνική αποσάθρωση, στο οικονομικό χάος, σε εθνική ταπείνωση σε όλους τους τομείς.

Δεν ξέρουμε πόσο αληθινά είναι τα νούμερα προσέλευσης που παρουσιάζουν αλλά είναι θλιβερό, γιατί. Ο κόσμος βλέπει ένα παράλληλο σύμπαν μ’ αυτόν. Και μέσα σ’ αυτό να εμπεριέχονται όλοι αυτοί που προσήλθαν σήμερα. Γιατί; Άλλαξε κάτι σ’ αυτό το κόμμα;

Αυτό το άλλο σύμπαν, αυτή η μερίδα του κόσμου σε κάνει ν’ ανατριχιάζεις γιατί θεωρείς πως αποζητούν σωσίβια τακτοποίησης από αυτό το κόμμα. Και συ έξω από αυτό το μπλόκ ατακτοποίητος, να υφίστασαι όλες τις ταπεινώσεις που φτάνουν στα όρια της επιβίωσης.

Επειδή θέμα ιδεολογίας δεν υπάρχει γιατί, για τι διάολο σοσιαλισμό μιλάμε ή για τι είδους κίνημα. Άρα, μιλάμαι για τακτοποίηση. Και άρα ο Πάγκαλος βρήκε τους συννενόχους του.

Σήμερα βρήκαμε τον εαυτό μας, είπε ο Βενιζέλος. Ναι βρήκατε τον εαυτό σας, εσεις οι ίδιοι που ήσασταν τότε, ύστερα, μετά, χτες, σήμερα. Τίποτε νέο. Τίποτε καινούριο. Η μόνη βελτίωση, μια ευφράδια χωρίς σαρδάμ.

Αλήθεια, πόσα ρεκόρ Guinness καταρίψαμε σαν χώρα τα τελευταία δύο χρόνια;

Advertisements